Un jutge de Nova York impedeix a Harvey Weinstein arribar a un acord econòmic amb les víctimes dels seus abusos

L'antic magnat de Hollywood pretenia pagar-los 19 milions de dòlars

Un jutge de Nova York va rebutjar dimarts un acord presentat per la Fiscalia local que incloïa una compensació econòmica de 19 milions de dòlars a les dones que "van experimentar un ambient de treball hostil, assetjament sexual i discriminació de gènere" mentre treballaven per a la productora de l'antic magnat de Hollywood, Harvey Weinstein, segons un document judicial recollit per Efe. L'acord, que va ser donat a conèixer per la Fiscalia de Nova York l'1 de juliol, era el resultat d'una demanda presentada el febrer del 2018 contra el productor, la seva companyia i el seu germà Robert per l'ambient d'assetjament que van crear a la feina.

També anava acompanyat d'una acció col·lectiva presentada separadament per un grup de dones que van ser assetjades i agredides sexualment per Weinstein, segons va informar llavors la fiscal general, Letitia James, i que intentava, entre d'altres coses, protegir de responsabilitats la productora i el germà de Weinstein. El jutge Alvin Hellerstein ha exposat en una nota que donarà a conèixer en un memoràndum la justificació de la seva decisió, que a la pràctica desestima un acord civil que havia aixecat polseguera des del començament perquè permetia que una gran part de les costes legals de Weinstein les sufragués una asseguradora i evitava que el productor reconegués la responsabilitat en els abusos a la feina.

Weinstein, que era un dels productors de cinema més poderosos de Hollywood, va ser condemnat l'11 de març a 23 anys de presó a Nova York per violació i agressió sexual a dues dones, després d'un judici que va donar veu a les seves víctimes i va fonamentar les reivindicacions del moviment feminista #MeToo, que va catalitzar el seu escàndol. Les denúncies contra Weinstein, que van aparèixer l'octubre del 2017 en publicacions de la revista The New Yorker i The New York Times, van desencadenar una onada de crítiques que van confluir en el moviment esmentat, amb un ampli ressò mundial.

El + vist

El + comentat