Icona artística
Gent 15/11/2022

La llegendària cantant Roberta Flack perd la veu per culpa de l'ELA

La representant de l'artista ha explicat que ja no pot cantar i que també té moltes dificultats per parlar

2 min
La cantant Roberta Flack durant una actuació als anys setanta

BarcelonaLa cèlebre cantant afroamericana Roberta Flack ha estat diagnosticada d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), una malaltia que li impedeix continuar cantant, segons ha informat la seva representant, Suzanne Koga. La malaltia "impossibilita" que la intèrpret de Killing me softly with his song, de 85 anys, pugui cantar i fins i tot li dificulta que pugui parlar, segons ha indicat Koga en un comunicat enviat als mitjans i recollit per Efe. També coneguda com a malaltia de Chacrot o malaltia de Lou Gehrig –pel jugador de beisbol a qui se li va diagnosticar–, l'ELA és una malaltia del sistema nerviós que ataca les cèl·lules nervioses (neurones) del cervell i la medul·la espinal.

"Però caldrà molt més que l'ELA per silenciar aquesta icona", ha afirmat la representant, que va explicar que Flack "planeja mantenir-se activa en les seves activitats musicals i creatives" a través de la seva fundació homònima i d'altres vies. L'anunci de la malaltia de l'artista s'ha fet públic abans de l'estrena de Roberta, un documental dirigit per Antonino D'Ambrosio que es presentarà dijous al festival de cinema DOCNYC. Es preveu que aquest llargmetratge vagi després a la televisió nord-americana, el 24 de gener, com a part de la sèrie American masters del canal públic PBS.

Les cançons de Roberta Flack són d'un ampli espectre musical, des del pop i el soul fins al folk i el jazz. Va guanyar el Grammy a la cançó de l'any el 1973 per Killing me softly with his song, i també per The first time I ever saw your face, que la va catapultar a la fama després que Clint Eastwood la fes servir com a banda sonora per a una escena d'amor a la seva pel·lícula Play misty for me (1971), recorda la cadena nord-americana ABC.

stats