Gent 01/06/2021

Maribel Verdú denuncia que ha patit assetjament sexual per part de "gent molt influent"

L'actriu ha revelat també que en una ocasió va haver de sortir corrent del camerino per demanar ajuda a dos coneguts actors

2 min
Mariel Verdú en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'actriu espanyola Maribel Verdú s'ha sincerat en el programa de televisió Planeta Calleja, de Cuatro, i ha explicat que al llarg de la seva carrera ha patit situacions desagradables i l'assetjament "de gent molt influent". "No conec cap dona a la qual no li hagi passat, que no hagi hagut de suportar barbaritats", ha manifestat l'actriu de Belle Époque, que va detallar que mentre treballava "gent molt influent" va arribar a trucar al seu camerino i que els va haver de dir: "Pot sortir d'aquí?". En una ocasió, explica, després de rebre una "proposició deshonesta" va sortir del camerino corrent i va anar a buscar dos companys actors molt coneguts per demanar-los que l'acompanyessin. "Vaig entrar amb ells al camerino, i li vaig dir: «Ara pot repetir el mateix davant d'ells?»", recordava. Si hi ha una presència masculina, "ja es tallen", sentencia l'actriu.

Verdú narra que en una ocasió va arribar fins i tot a tenir un judici per un cas d'assetjament al començament de la seva carrera, però "aleshores no es parlava d'això". I avui dia se segueixen produint situacions desagradables "constantment" que "fan fàstic i ràbia", assegura. "Hi ha vegades que treus el teu caràcter i contestes, però en altres et quedes paralitzada" perquè si "organitzés un sidral" fins i tot "m'assenyalarien", explica l'actriu, de 50 anys. L'entrevistador del programa, Jesús Calleja, popular pels seus espais televisius d'aventura, li va preguntar també si havia patit una situació "molt delicada" en la seva carrera i l'actriu li va dir que sí, sense donar més detalls.

"Tu tens tot el dret a preguntar-ho, però jo tinc tot el dret a deixar-ho només per als meus íntims, i ho sap la gent que ho ha de saber", li va respondre l'actriu al presentador. "S'aprofita de tu algú en qui confiaves plenament i penses «Si el que ets és un delinqüent i un impresentable»", va afegir. L'actriu va fer aquesta confessió en una edició del programa rodada a Sao Tomé i Príncipe, en què al costat de Calleja va presenciar rituals religiosos, cascades, selva verge, naixement de tortugues, impressionants platges i va poder superar una por que tenia: la de fer immersió lleugera.

Maribel Verdú i Jesús Calleja
stats