Justícia
Gent 04/08/2022

El marit de Nancy Pelosi es declara innocent de conduir borratxo

Paul Pelosi, de 82 anys, va ser detingut al maig després de tenir un accident amb el seu Porsche

2 min
Nancy i Paul Pelosi

BarcelonaPaul Pelosi, el marit de la presidenta de la cambra baixa dels Estats Units, la demòcrata Nancy Pelosi, es va declarar innocent ahir dimecres d'un delicte de conduir sota els efectes de l'alcohol pel qual va ser arrestat el 29 de maig. L'home, que estava citat a la Cort Superior del Comtat de Napa (al nord de Califòrnia), no es va presentar als jutjats i en el seu lloc hi va acudir la seva advocada, Amanda Bevins, que va dir que el seu client era innocent, segons informa la premsa nord-americana. La pròxima cita davant la justícia per a Pelosi està prevista per al 23 d'agost.

El marit de la política, de 82 anys, va ser detingut el dissabte 28 de maig al voltant de la mitjanit al comtat vinícola de Napa, quan després de sortir d'un sopar en un restaurant pròxim a casa seva, el Porsche que conduïa va xocar amb un Jeep. D'acord amb l'atestat policial, els vehicles van quedar danyats severament, tot i que no hi va haver danys més importants de caràcter personal. Després de fer les proves pertinents, les autoritats van detectar que Pelosi conduïa amb un nivell d'alcohol en sang del 0,08% o superior.

El marit de la veterana presidenta de la Cambra de Representants va entrar a la presó a les 4.13 hores de la matinada de diumenge i en va sortir a les 7.26 hores després d'haver abonat una fiança de 5.000 dòlars. Els Pelosi estan casats des del 1963 i tenen cinc fills en comú. L'oficina de Nancy Pelosi va evitar fer qualsevol declaració i es va limitar a qualificar l'incident de "privat" i a recordar que la presidenta de la cambra baixa era a l'altra punta del país, a Washington DC, quan el seu marit va ser detingut. La declaració ha coincidit amb un dels moments de màxima atenció mediàtica per a la seva dona, involucrada en una gira pel continent asiàtic amb què ha agitat les convulses relacions entre la Xina i els EUA, al ser el càrrec públic de més nivell que visita l'illa de Taiwan en més de 20 anys.

El matrimoni Pelosi
stats