Gent 08/09/2020

Meghan i Enric paguen el seu deute als britànics

2 min
Meghan i Enric paguen  el seu deute als britànics

Tot i que sembla que hagi passat una eternitat, quan Meghan i Enric van abandonar la família reial britànica va ser a principis d’enguany. En aquell moment l’escàndol que es va generar al Regne Unit es va mesclar amb la indignació popular pels costos que tindria i que havia tingut el matrimoni, que havien caigut en el no res. De totes aquestes despeses, va aixecar molta polèmica la que havien fet a la que havia de ser casa seva a Londres, Frogmore Cottage, una luxosa residència en la reforma de la qual l’erari públic havia dipositat ni més ni menys que tres milions d’euros. Aquesta xifra que ja era difícil de gestionar fins i tot quan treballaven per a la Corona ara era injustificable, ja que s’havien convertit en ciutadans sense cap obligació pública.

Per tot això, segons explicava aquest dimarts la premsa britànica, quan van negociar amb la família la seva sortida de la institució, el príncep Carles va posar com a condició al seu fill Enric que tornessin als fons públics el que s’havien gastat en la reforma de la que havia de ser la seva residència oficial, que ara quedaria completament buida.

“El duc de Sussex ha fet una contribució a la subvenció sobirana que ha cobert completament els costos de renovació de Frogmore Cottage, propietat de sa majestat la reina i que romandrà com la residència del duc i la seva família a la Gran Bretanya”, ha explicat un portaveu de Meghan i Enric. La propietat, ubicada en els terrenys del castell de Windsor -a una hora i escaig de Londres-, forma part de la Corona britànica des de fa més de 200 anys. Quan els ducs de Sussex van decidir instal·lar-s’hi feia més de 50 anys que estava deshabitada.

stats