Gent 07/06/2021

Més de 30 celebritats d'arreu del món reclamen solucions tecnològiques al canvi climàtic

Cher, Chayanne i Céline Dion s'han sumat a aquesta iniciativa de l'ONU

2 min
“Mai he sigut una gran fan de Cher. M’agrada cantar més  que no pas  escoltar-me  a mi mateixa”

Més d'una trentena de celebritats, entre les quals hi ha Alejandro Sanz, Céline Dion, Eva Longoria, Pitbull, Chayanne, Cher i Barbra Streisand, s'han unit a Call for Code, la campanya de l'ONU llançada aquest cap de setmana per impulsar solucions tecnològiques que ajudin a frenar el canvi climàtic. "El desafiament global ens pertany a tots. Busquem solucions per salvar el nostre planeta", deia aquest dissabte al seu compte de Twitter Alejandro Sanz. Es tracta d'una iniciativa llançada per l'Oficina de Drets Humans de les Nacions Unides a les xarxes socials en què les celebritats i estrelles esportives i de la moda urgeixen els més de 24 milions de desenvolupadors de tecnologia a crear solucions per ajudar a pal·liar l'escalfament global. En total, la trentena d'estrelles que participen en l'acció compten amb més de 500 milions de seguidors a Twitter, Facebook i Instagram.

També participen en la iniciativa, que ha coincidit amb el Dia Mundial del Medi Ambient, Don Cheadle, Carole King, Rod Stewart, Kevin Bacon, Pierce Brosnan, Padma Lakshmi, Melissa Etheridge, Sia, Kesha, Quincy Jones i KT Tunstall, entre d'altres. Des que el març del 2020 Lady Gaga va publicar un vídeo-missatge en què demanava a les "estrelles de rock de la tecnologia" que es comprometessin amb la causa, més de 400.000 programadors de 179 països s'han apuntat al Call for Code, que s'ha convertit en una de les iniciatives tecnològiques més grans de la història i ha resultat en la creació d'unes 15.000 aplicacions.

L'Oficina de Drets Humans de l'ONU és un dels socis globals de Call for Code, que va ser creada el 2018 per David Clark, conseller delegat de David Clark Cause, juntament amb IBM i The Linux Foundation. A més dels 30 milions de dòlars donats inicialment per IBM al llarg de cinc anys per donar suport a Call for Code, i uns 25 milions més que va afegir després, donen suport a la campanya importants corporacions, entre elles Intuit, Arrow Electronics i Ingram Micro. "L'Oficina de Drets Humans de l'ONU ha ajudat a guiar l'esforç de Climate Change Call for Code, que continua treballant amb els 193 països membres parlant sobre la crisi progressiva de drets humans generada per la crisi climàtica", va dir Clark en un comunicat.

stats