Visita reial
Gent Monarquies 05/07/2022

Cremades a les mans i estilismes principescos, l'altra cara de la visita d'Elionor a Catalunya

L'hereva apareix amb un canvi d'imatge que supera el 'look' infantil que lluïa fins ara

3 min
Elionor i Sofia, a Figueres, en la primera visita de l'hereva del tron espanyol a la demarcació de Girona

BarcelonaLa monarquia espanyola ha desembarcat amb tota la seva potència a Catalunya els últims dies. El seu primer acte públic es va donar amb l'arribada diumenge de l'hereva del tron espanyol, Elionor, a Figueres al costat de la seva germana, Sofia, amb la qual va protagonitzar el seu primer acte conjunt sense la companyia dels seus pares. Les dues adolescents, de 16 i 15 anys respectivament, van visitar el Museu Dalí de Figueres, símbol de la ciutat i un dels atractius turístics més importants del país. La princesa Elionor, princesa de Girona en qualitat d'hereva del tron des del 2014, i la seva germana també van participar en una xerrada amb joves organitzada per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), de la qual és presidenta d'honor.

Davant la impossibilitat de celebrar el lliurament dels premis d'aquesta fundació a la capital gironina –seu de la FPdGi– pel marcat caràcter republicà d'aquesta ciutat, la neta del rei Joan Carles de Borbó encara no havia tingut ocasió fins ara de visitar la província. Per al seu debut, no va comptar amb l'acompanyament de cap autoritat de la Generalitat, que rebutja participar en actes organitzats per la Casa del Rei, ni tampoc de l'alcaldessa de la ciutat de Figueres, també republicana.

Unes enigmàtiques 'cremades'

A pesar de totes les gestions estratègiques de la Casa del Rei per ocultar l'oposició popular a la visita de la princesa i la infanta a la ciutat, un tema s'ha escapat del control de la Zarzuela. Es tracta d'unes suposades cremades que Elionor tenia als dits de la mà esquerra, que brillaven amb el sol, ben segur fruit de la protecció solar que la princesa s'hi havia aplicat. Aquestes ferides obertes que tenia als tres dits centrals de la mà esquerra han suscitat molta curiositat entre les persones que segueixen els esdeveniments de la Corona i han fet que es preguntessin què li deu haver passat. Tot i l'interès dels mitjans, fins ara no s'ha obtingut resposta. “De moment, no han sabut donar-nos una resposta sobre què li ha pogut passar a la princesa a la mà. Desconeixien que tingués ferides a la mà”, apunta la versió oficial obtinguda per la revista Semana.

La princesa Elionor arribant al Museu Dalí de Figueres amb la seva germana, Sofia. A la seva mà esquerra s'hi poden observar unes ferides que recorden cremades

Per a l'ocasió, Elionor va portar un vestit midi amb silueta wrap lligat a la cintura que Mango ven per al voltant de 60 euros. El combinava amb unes espardenyes que de Mint & Rose, firma de la qual la seva mare és usuària; almenys en els actes públics. La infanta Sofia repetia un minivestit de color cru de Claudie Pierlot que ja havia portat i que costa 285 euros.

Més princesa que mai, a Cornellà

Però els estilismes de les dues adolescents reials no eren els més brillants que portarien durant la seva visita a Catalunya. Per al lliurament dels premis de la seva fundació, Elionor es va posar ahir a la nit a Cornellà de Llobregat un vestit blau que, per primera vegada, la presentava allunyada de la imatge infantil que fins ara la seva mare havia volgut projectar d'ella. En aquesta ocasió, Elionor va portar un vestit blau cel de la firma malaguenya Miphai, valorat en 169 euros, que alguns mitjans han qualificat de més de princesa que mai. Confeccionat amb crepè i de llargada midi, el vestit anava acompanyat d'unes sabates de taló mitjà de Carolina Herrera, d'un recollit d'estil ballarina i de més maquillatge que mai. També era el primer cop que portava joieria que no fos bijuteria. Destacaven les arracades d'or amb un topazi blau a conjunt amb la vestimenta.

La princesa Elionor a Cornellà de Llobregat amb la seva germana i la seva mare, abans de lliurar els premis Fundació Princesa de Girona

Els looks de Letícia i de la infanta Sofia estaven pensats per deixar tot el protagonisme a Elionor. La primera anava de blau fosc i només una decoració estil joia a l'escot li donava certa lluminositat. Estrenava un vestit de la firma gallega Boüret que combinava amb una de les seves bosses de Magrit. Sofia portava una brusa llarga de color blanc trencat, asimètrica de perfil i combinada amb uns pantalons sastre del mateix to i la mateixa firma: Bruna. Tot i que és la petita, és més alta que la seva germana, per això ni duia un recollit amb altura com Elionor ni duia talons. Sofia portava unes ballarines completament planes.

stats