Aquests són els artistes que han dit que 'no' (i que 'sí') a actuar a la coronació de Carles III

El nou monarca del Regne Unit no ha tingut fàcil poder farcir d'artistes de primer novell el concert que li organitza la BBC en el seu honor

3 min
El príncep Carles d'Anglaterra a un festival infantil i juvenil/ Chris Jackson/Getty Images

BarcelonaEl dissabte 6 de maig tindrà lloc la coronació del rei Carles III d'Anglaterra, una festa observada amb atenció des d'arreu del món i per a la qual la BBC està preparant un gran concert que es farà l'endemà al castell de Windsor. La cita es va anunciar al gener, quan Buckingham va compartir l'agenda de coronació, però saber la llista dels artistes que hi cantaran ha estat una escomesa difícil d'aconseguir. A diferència del que passava quan era la reina Elisabet II, a Carles III li ha costat molt trobar artistes que prenguin partit per ell i per la seva institució i vulguin actuar per amenitzar-li la coronació, una festa que durarà tres dies i que pagaran els britànics, encara que el preu final no serà revelat fins que hagi passat. Tot i això, ja hi ha algun mitjà que ha dit que el preu final d'aquest esdeveniment serà del voltant dels 1.000 milions de lliures, una caríssima factura que podria portar a molts artistes a no voler esquitxar-se amb un assumpte que pot acabar aixecant molt polèmica.

¿Quins artistes han dit ‘no’ al concert de la coronació de Carles III?

És per tot això que molts més artistes britàncis s'han convertit en notícia abans per dir que no a Carles III que per dir-li que . Els primers no van ser els d'Adele i Ed Sheeran, que en negar-s'hi van causar una "gran decepció" al monarca perquè eren els seus preferits. Al cap d'una setmana, The Mirror va publicar que la llista de negatives al monarca era encara més llarga. Segons el tabloide britànic, Harry Styles, Elton John, Robbie Williams i les Spice Girls també van rebutjar unir-se a la cita musical. Majoritàriament, al·leguen problemes d'agenda per no col·laborar en aquest acte d'exaltació monàrquica.

Ed Sheeran, per exemple, serà als Estats Units en el moment de la coronació i, a pesar que li haurien ofert un avió privat per volar fins al Regne Unit per arribar a l'hora al concert, ha dit que no hi participarà. Adele, en canvi, no ha donat cap motiu per no acceptar la proposta; simplement, ha dit que no. Harry Styles, per la seva banda, ha dit que no pot perquè té compromisos similars i Elton John ha assenyalat que està immers en la seva gira de comiat dels escenaris, la Farewell Yellow Brick Road. "Els organitzadors estan treballant contra rellotge per reunir una alineació emocionant, però s'han enfrontat a tota una sèrie de desafiaments. Elton John estava a dalt de tot de la llista de Carles, però a causa de la seva gira europea no pot anar al Regne Unit. Mentrestant, l'home del moment, Harry Styles, també està ocupat amb una gira i no pot reunir els membres clau de la banda [One Direction, on ell es va donar a conèixer]", ha explicat una font a The Sun sobre les no a Carles III.

La reunió al complet de les Spice Girls ad hoc per a aquell dia es va cancel·lar aviat perquè les artistes no es podien comprometre a assajar tant com caldria perquè tenen agendes massa completes i diverses entre si, cosa que els posa molt difícil coincidir per assajar.

Artistes confirmats pel concert

Amb aquest panorama, el citat rotatiu assenyalava també Take That –encara que sense Robbie Williams– i Lionel Richie com a artistes que haurien dit que sí i que finalment han estat confirmats. El cantant Olly Murs també ha acceptat la invitació per a l'ocasió.

A banda de tots aquests, l'excantant de les Pussycat Dolls Nicole Scherzinger i Katy Perry seran dos dels plats forts de la jornada, que tindrà lloc el segon dia dels tres que dura la coronació. El pianista Lang Lang, la cantant Paloma Faith, la cantant Tiwa Savage o el teclista Steve Winwood també formaran part del xou monàrquic. Serà el conductor del concert l'actor Hugh Bonneville, conegut per la sèrie Downton abbey. A banda de tots ells, que actuaran allà en directe, personalitats com Tom Cruise, l'actriu Joan Collins o l'osset animat Winniw the Pooh formaran part de l'espectacle a través de vídeos gravats que detallaran aspectes poc coneguts del monarca, coronat 24 hores abans.

stats