Gent Monarquies 18/04/2023

Qui no s'ha convidat a la coronació de Carles III? Sarah Ferguson cau de la llista

Ni les polèmiques que ha causat al llarg del temps ni una suposada mala relació amb Camil·la han estat les causes que l'han deixat fora de l'esdeveniment

2 min
Sarah Ferguson surt en defensa de Markle i Middleton

BarcelonaCom més detalls se saben de la coronació de Carles III, més elements hi ha perquè es multipliquin les polèmiques. Després de saber-se que Enric i Meghan hi estaven convidats però que no hi aniran tots dos amb els fills sinó que serà només ell i durant un dia –dels tres que dura–, s'ha sabut que Sarah Ferguson ha caigut de la llista vip d'invitats a la festa. Segons ha transcendit, això no ha passat per les polèmiques que ha aixecat al llarg de la seva vida i que han perjudicat la família reial britànica, ni tampoc per cap venjança del seu excunyat, el rei Carles III. El problema ha estat estrictament oficial: no pertany a la família reial. Tècnicament, fa gairebé 30 anys que no és membre de The Firm –com es coneix la monarquia al seu país– i això impossibilita que formi part de l'esdeveniment.

Divorciada d'Andreu de York des de fa gairebé tres dècades, Ferguson no podrà formar part de la festa ni en un segon pla. I això que l'esdeveniment té previst ajuntar a l'abadia de Westminster el dissabte 6 de maig fins a 2.000 persones. No obstant això, aquesta llista tan llarga no inclourà el seu nom perquè està reservada per a compromisos oficials de la Corona britànica. Segons The Sun, mitjà que avança aquesta informació, que l'hagin exclòs no es deu a cap mala relació amb la reina Camil·la, sinó únicament al seu rang oficial, que és inexistent. Això la situa per darrere de tota mena de convidats, com altres figures aristocràtiques, mandataris internacionals, representants institucionals i també del príncep Enric de Sussex, que, tot i que no és un membre actiu de la família reial, almenys és fill del futur rei. Ella, en canvi, ja no és ni família política, per més que encara visqui amb el príncep Andreu de York i mantingui una excel·lent relació amb tots els membres de la família Windsor.

Actualment, la relació de Sarah Ferguson amb la família reial britànica és tan propera que encara viu a la residència The Royal Lodge amb el seu exmarit, el príncep Andreu, que pròximament abandonarà aquesta residència per instal·lar-se a Frogmore Cottage, la casa on havien de viure Enric i Meghan i que es van reformar al seu gust. Tot i això, Fergie –com se la coneix popularment al Regne Unit– no té cap funció oficial dins l'organigrama de Buckingham. "S'havien d'establir uns límits per a ella, almenys en ocasions tan protocol·làries com aquesta. L'espai és limitat i calia prendre decisions difícils", ha assegurat una font propera a la família reial al mencionat mitjà. Fora de situacions amb tant de pes mediàtic i on tot està tan mesurat, Ferguson continua fent vida familiar amb els Windsor i amb les seves dues filles, Eugènia i Beatriu de York, que sí que assistiran a la coronació.

"La reina era especialment considerada amb ella i Carles va ser molt generós al deixar que s'unís a les celebracions nadalenques [del 2022]. Però la veritat és que el príncep Andreu i Fergie porten separats més de 30 anys. Ella no pot esperar aparèixer a la llista de convidats", afirma la font de The Sun. "Crec que Carles serà un gran rei, amb la meravellosa reina Camil·la al seu costat", va afirmar recentment Ferguson en una entrevista.

stats