Moda
Gent 01/08/2022

Mor als 52 anys Cristina Mariño, filla del dissenyador Roberto Verino

Havia assolit el càrrec de directora de marca feia escassament un any

2 min
Cristina Mariño i el seu pare, Roberto Verino

BarcelonaCristina Mariño, filla del dissenyador Roberto Verino, que havia estat nomenada directora de la firma fa menys d'un any, ha mort aquest diumenge a conseqüència d'una malaltia detectada fa uns mesos, segons han informat fonts del seu entorn a l'agència Efe. L'agost del 2021 Mariño va rellevar el seu pare al capdavant de l'empresa com a directora de marca, encara que el dissenyador gallec continuava exercint com a responsable creatiu i la part executiva estava a càrrec de Dora Casal.

Cristina Mariño va exercir la seva carrera professional durant 25 anys a l'empresa familiar, creada fa 40 anys per Roberto Mariño Fernández, nascut al poble de Verín, a Ourense, el 1945. La seva filla va desenvolupar tota la seva trajectòria en aquesta empresa, on va començar a treballar en una de les botigues de la firma, situada al carrer de Claudio Coello, a Madrid. Hi treballava els caps de setmana quan no tenia classe i, segons expliquen els que la van conèixer, adorava el tracte amb el públic. Va passar per diversos departaments fins a assolir, a la dècada dels 90, el lloc de directora de màrqueting, encara que sempre va estar en un pla molt discret pel que fa als mitjans.

Mariño va ser nomenada directora de marca de Roberto Verino dies després que la firma presentés la col·lecció Caminae, l'agost del 2021. La seva presentació oficial en el càrrec va ser a l'exhibició d'aquella col·lecció, inspirada en el Camí de Sant Jaume i donada a conèixer a Bodegas Gargalo, a Monterrei, l'altra casa d'ella. Mariño, llicenciada en dret, deixa tres fills. Darrerament, a cavall entre Barcelona, on estava sent tractada d'una dura malaltia que no va poder superar, i Ourense.

El dissenyador Roberto Verino ha dedicat bona part d'aquest 2022 a commemorar els seus 40 anys a la moda defensant des dels seus inicis la bellesa serena, la senzillesa dels dissenys i la funcionalitat de les peces. Pel que fa a la decisió de situar la seva filla com a directora de marca, Verino va explicar que la seva filla portava amb ell des que havia acabat la universitat i que, a més del reforç de la continuïtat des del punt de vista empresarial, d'aquesta manera ell podria bolcar-se en la feina d'imatge i disseny.

stats