La mort de la cantant Sulli posa de manifest la pressió que pateixen els cantants de K-pop

La policia sud-coreana apunta que podria ser un suïcidi derivat de campanyes de ciberassetjament

La policia sud-coreana va confirmar ahir dilluns la troballa del cadàver de la jove actriu i cantant de K-Pop Sulli i va informar que la dona, que havia patit intenses campanyes de ciberassetjament, podria haver-se suïcidat. El cos de l'artista, de només 25 anys i el veritable nom de la qual era Cho Jin-ri, va ser trobada pel seu agent a la casa on residia a Seognam, ciutat dormitori al sud de la capital sud-coreana. Encara s'estan investigant les causes de la mort, tot i que es considera molt probable que Sulli hagi pogut suïcidar-se, segons han explicat representants policials en declaracions que recull l'agència Yonhap.

Nascuda a Busan (sud-est del país), Sulli va debutar com a actriu televisiva el 2005 quan només tenia 11 anys i el 2009 va començar la seva carrera musical a l'unir-se a la formació femenina f(x). Entre el 2014 i el 2015 es va retirar de la vida pública a causa d'unes intenses campanyes d'assetjament a les xarxes socials que van coincidir amb el començament de la seva relació amb el cantant Choiza (que en realitat es Choi Jae-hoo), de Dynamic Duo, amb qui trencaria el 2017.

Sulli acabaria deixant definitivament f(x) el 2015 i va continuar treballant esporàdicament com a actriu en pel·lícules com Real (2017) o, més recentment, en sèries televisives com Hotel del Luna. A l'estiu va començar a copresentar per al canal per cable JTBC un programa centrat precisament en el ciberassetjament que pateixen els artistes sud-coreans. Al programa, Sulli va parlar, entre altres coses, de les campanyes d'odi recents de les quals va tornar a ser víctima per aparèixer en diverses fotografies sense utilitzar sostenidor.

L'artista va dir que va decidir seguir posant així per un tema de comoditat personal i per acabar amb el prejudici en la conservadora Corea del Sud cap a les dones que decideixen no fer servir sostenidor. La mort de Sulli torna a posar en relleu l'enorme pressió a la qual s'enfronten les celebritats del K-pop i els pocs recursos a la seva disposició per encarar aquestes situacions. L'últim cas de suïcidi que va sacsejar els fonaments de la indústria va ser el de Kim Jong-hyun, excantant del grup SHINee, que es va suïcidar el desembre del 2017, quan tenia només 27 anys.