Gent 19/01/2022

Mor la llegenda de la moda André Leon Talley

Considerat l'home afroamericà més poderós de la industria de la moda, va ser editor de la revista 'Vogue'

2 min
André Leon Talley va ser editor de la edició nord-americana de 'Vogue'

BarcelonaEl llegendari editor de moda André Leon Talley va morir aquest dimarts a l'edat de 73 anys, segons ha avançat la web TMZ i posteriorment ha confirmar el seu amic Darren Walker, president de la Fundació Ford. "André Leon Talley va ser una força singular en una indústria amb la qual va haver de lluitar perquè el reconegués", va recordar Walker. Talley va ser un pioner al convertir-se en l'únic editor afroamericà dins l'elit de la moda, un sector majoritàriament blanc.

Nascut l'any 1948 a Washington D.C., es va criar amb la seva àvia a Carolina del Nord i va patir la segregació racial que llavors marcava la vida al sud dels Estats Units. Sent encara un nen –tenia 9 anys–, Talley va mostrar interès pel món de la moda llegint la revista Vogue a la biblioteca del seu poble i observant amb fascinació com les dones afroamericanes s'arreglaven per anar a missa els diumenges. Va estudiar literatura francesa a la universitat de Brown i l'any 1974 va ser descobert per qui llavors era l'editora de l'edició nord-americana de Vogue, Diane Vreeland, que li va aconseguir una feina a l'estudi Factory d'Andy Warhol. Així, Talley va començar a treballar com a recepcionista d'Interview, la revista fundada per l'artista pop i el periodista britànic John Wilcock. Va ser a través de la feina a Interview que Talley va conèixer Karl Lagerfeld.

Anna Wintour i André Leon Talley

A partir del seu contacte amb el món de Warhol, Talley es va anar endinsant en la moda fins a convertir-se en l'afroamericà més poderós del sector. Va escriure per a publicacions com W, Women's Wear Daily i el New York Times, però se'l coneix sobretot per la feina que va fer a Vogue, revista de la qual va ser cap d'informació, director creatiu i un dels editors principals. Durant el seu pas per la revista de moda es va convertir en amic i col·laborador d'Anna Wintour, editora en cap de Vogue.

Amb una personalitat explosiva i una gran presència física (feia gairebé dos metres d'altura), Talley es va convertir en un rostre imprescindible de les primeres files de les desfilades d'arreu del món durant gairebé tres dècades.

Durant tot el temps que va estar en actiu va ser un defensor de la necessitat d'augmentar la diversitat racial en tots els àmbits de la moda, des de les desfilades, passant pels dissenyadors, els executius i els editors de les revistes de moda.

stats