Gent 23/11/2020

Mor Pat Quinn, cocreador del repte 'Ice bucket challenge', que va recaptar 220 milions de dòlars contra l'ELA

El nord-americà ha mort als 37 anys víctima de la malaltia. L'altre creador va morir l'any passat

Ara
1 min
Pat Quinn, cofundador del repte de l''Ice Bucket Challenge'

BarcelonaEl cocreador del popular desafiament de la galleda plena de glaçons –Ice bucket challenge, en anglès, idioma en el qual es va popularitzar a les xarxes–, que va portar milions de persones a acceptar-lo per una bona causa, va morir aquest diumenge a Nova York a causa de l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que patia, coneguda com la malaltia de Lou Gehrig, segons ha informat la cadena nord-americana ABC. Quinn, de 37 anys, i Pete Frates, que ja va morir també per ELA l'any passat als 34 anys, van començar el desafiament per recaptar diners per a la investigació i la sensibilització contra aquesta malaltia.

El 2014, milions de persones arreu del món, entre ells molts famosos, van gravar vídeos en què se'ls llançava al cap una galleda d'aigua amb glaçons i els van publicar a les xarxes socials alhora que animaven directament altres persones a fer el mateix. Com a resultat, el moviment va recaptar 220 milions de dòlars, el que va fer possible un impuls a la investigació i el desenvolupament de nous tractaments per a la malaltia, que fins ara no té cura.

L'ELA és una malaltia neurodegenerativa que afecta el cervell i la medul·la espinal i provoca una paràlisi progressiva. El 20 de novembre Quinn va publicar un missatge al seu compte de Twitter des de l'hospital: "Una nova manera de viure després de la traqueotomia, però és viure i tinc coses a fer! L'última vegada que vaig sortir de l'hospital vaig tornar l'endemà amb pneumònia".

stats