Gent 20/04/2021

Ofereixen sis milions a Andreu de York si accepta sotmetre's al polígraf

Un periodista canadenc li pagaria aquesta quantitat perquè parli sobre la seva suposada participació en el cas d'abusos sexuals de Jeffrey Epstein

1 min
El príncep Andreu de York

BarcelonaEl príncep Andreu de York és un dels personatges esquitxats per la seva relació amb el milionari Jeffrey Epstein, acusat de sustentar una xarxa d'abús a menors a la qual destacades personalitats d'arreu del món acudien suposadament per mantenir sexe amb noies adolescents. Una de les víctimes, Virginia Roberts, ha explicat anys després dels fets que un dels habituals en el negoci d'Epstein era el tercer fill de la reina Elisabet II, que després de l'acusació pública d'aquesta jove va haver de concedir una entrevista de màxima audiència a la televisió britànica per intentar defensar-se de les acusacions, cosa que no va aconseguir, ja que el públic va entendre que només donava excuses i el va enganxar en alguna mentida.

Després de no haver volgut col·laborar amb l'FBI, que investiga el seu cas, i que s'hagin fet públiques a la xarxa fotos d'Andreu amb la jove que l'acusa i amb Ghislaine Maxwell –la mà dreta d'Epstein–, el periodista d'investigació canadenc Ian Halperin ha ofert al príncep prop de sis milions d'euros si viatja als Estats Units i se sotmet al veredicte d'un detector de mentides –l'aparell conegut com polígraf– acompanyat per un expert mundial en aquest camp. En declaracions a Page Six, Halperin ha indicat: "Vull interrogar-lo i que se sinceri sobre les acusacions de Virginia Roberts". Després de la seva fatídica intervenció de 50 minuts a la BBC, seria l'única manera de restablir la seva imatge sense haver de dir mentides. Fins ara, l'escàndol de Meghan i Enric o la mort del seu pare, el duc d'Edimburg, han apaivagat l'impacte del seu cas en la imatge de la monarquia, però aquest parèntesi tard o d'hora es tancarà.

stats