Gent 19/03/2021

La policia de Los Angeles investiga Armie Hammer per una presumpta violació

L'actuació policial, en marxa des del febrer, coincideix amb el relat d'ahir en roda de premsa d'una dona, que el va acusar de violar-la durant quatre hores mentre la maltractava

3 min
Fotografia cedida per l'advocada Gloria Allred on apareix l'actor Armie Hammer costat de la dona de 24 anys que va voler identificar com Effie i que l'acusa de violació

La policia de Los Angeles està investigant l'actor Armie Hammer per un suposat delicte de violació, després que una dona posés en coneixement de les forces de l'ordre un incident ocorregut el 2017. L'oficina de delictes sexuals de la policia ha confirmat avui que va obrir l'expedient el 3 de febrer. Aleshores els va arribar un testimoni que, segons fonts citades pel Los Angeles Times, coincideix amb el que va relatar ahir una dona representada per l'advocada Gloria Allred durant una roda de premsa. En la conferència, la presumpta víctima va acusar Hammer de violar-la durant quatre hores, així com d'altres "actes violents" sense consentiment, durant una relació extramarital que va mantenir amb ella.

La dona, de 24 anys i que es va voler identificar com a Effie, va participar en una conferència de premsa virtual al costat d'Allred en la qual va relatar, entre llàgrimes, haver patit abús "mental, emocional i sexual" a mans de l'actor, la carrera del qual ha descarrilat des que van sortir a la llum presumptes missatges escabrosos que enviava a dones per les xarxes socials. L'advocada va declarar que no ha presentat una denúncia particular contra Hammer, però va afegir que la seva clienta ha donat informació "rellevant" sobre la seva acusació a les forces de l'ordre, de manera que dependrà dels fiscals "decidir si hi ha evidència suficient per perseguir-lo".

Hammer, de 34 anys, és al centre de la polèmica des de principis del 2021, quan es van filtrar a través d'un compte d'Instagram anònim anomenat House of Effie suposats missatges privats en què detallava pertorbadores fantasies sexuals, des de mutilacions fins a canibalisme, als quals es van sumar testimonis en la mateixa línia de dues exparelles. L'actor ha declarat que les seves activitats sexuals fora del seu matrimoni amb Elizabeth Chambers -que li va demanar el divorci l'estiu passat després de deu anys i dos fills en comú- van ser "completament consensuades en el sentit que van ser totalment parlades, acordades i mútuament participatives".

Allred va dir que la roda de premsa tenia per objectiu "respondre" a aquesta declaració de Hammer, que recentment ha perdut el contracte amb la seva agència de representació i el seu publicista, així com els papers que tenia previstos: una sèrie sobre el rodatge de la pel·lícula El padrino (1972) i una comèdia amb Jennifer López. Effie, de la qual només es va divulgar que viu a Europa, va explicar que va conèixer el protagonista del film Call me by your name el 2016, quan tenia 20 anys, a través de Facebook i que aviat es va veure embolicada en una "intensa" relació amb l'actor, que la va sotmetre a "tàctiques de manipulació". "Es va tornar cada vegada més violent", segons ha al·legat.

"El 24 d'abril de 2017, Armie Hammer em va violar violentament durant quatre hores a Los Angeles, durant les quals em va colpejar repetidament el cap contra la paret i em va fer blaus a la cara. També va cometre altres actes de violència contra mi que jo no vaig consentir -va relatar-. Durant aquestes quatre hores vaig intentar escapar, però no em deixava. Vaig pensar que em mataria. Llavors em va deixar sense preocupar-se per com estava", va sostenir la jove, que va afirmar haver-se sentit "traumatitzada" fins al punt de plantejar-se el suïcidi. Effie va aportar una fotografia on se la veu al costat de Hammer en actitud afectuosa i somrient i va dir que el que vol és que l'actor "passi comptes" i "evitar que hi hagi altres víctimes d'ell en el futur".

stats