La princesa Mette-Marit lamenta haver-se reunit repetidament amb l'empresari Jeffrey Epstein

La futura reina consort dels noruecs va tallar el contacte amb el magnat el 2013

La princesa Mette-Marit de Noruega va admetre aquest dilluns haver-se reunit diverses vegades amb l'empresari Jeffrey Epstein després de la seva primera condemna per abús de menors el 2008 i va assegurar que desconeixia el seu passat criminal. "Mai hauria tingut res a veure amb Epstein si hagués sabut de la gravetat dels seus actes criminals. Havia d'haver investigat millor el seu passat, lamento no haver-ho fet", va assenyalar l'esposa del príncep hereu Haakon en un comunicat enviat a el diari econòmic noruec Dagens Næringsliv.

Aquest diari va revelar que havia contactat fa uns dies amb la casa reial noruega després d'haver-se assabentat, durant una investigació sobre els contactes d'Epstein en aquest país nòrdic, que coneixia la princesa. La casa reial va admetre que havien estat presentats per coneguts comuns i que hi va haver diverses trobades entre tots dos, sempre en actes socials (un d'ells a casa del magnat) i amb altres persones presents, entre 2011 i 2013.

Durant unes vacances al Carib, Mette-Marit i Haakon es van trobar al carrer amb Epstein, i aquesta va ser l'única vegada que l'hereu noruec va parlar amb ell. Mette-Marit va interrompre el contacte el 2013, entre altres motius, perquè Epstein havia intentat aprofitar-se de la seva relació amb la princesa en les seves relacions amb altres persones, segons la casa reial. "Per la meva feina en qüestions de salut internacional he vist de prop els grans danys que els abusos sexuals provoquen a nens i dones. Tots som responsables de combatre els abusos i donar suport a les víctimes. Expresso la meva profunda simpatia i solidaritat amb les víctimes dels atacs de Jeffrey Epstein", va afirmar la princesa.

Adeu, Andreu

El milionari nord-americà va ser condemnat per primera vegada el 2008 a 13 mesos de presó per abús de menors, després d'arribar a un acord extraoficial amb la fiscalia i indemnitzar les víctimes. La Fiscalia federal per al districte sud de Nova York el va acusar de nou fa uns mesos d'abús de menors i, encara que va intentar sortir en llibertat, el tribunal ho va rebutjar i va ingressar a la presó al juliol, tot i que un mes després es va suïcidar a la seva cel·la. El príncep Andreu d'Anglaterra, segon fill de la reina Elisabet II, va anunciar fa uns dies la seva retirada de la vida pública, després que diverses empreses rebutgessin prendre part en projectes en què participava com a patró i que l'opinió pública es mostrés molt crítica amb les explicacions que va donar sobre la seva amistat amb el multimilionari.