La princesa Beatriu es casa

La filla del duc de York i Sarah Ferguson, Beatriu, ha fixat la data de casament el 2020

La princesa Beatriu de York, neta de la reina Elisabet II, s'ha compromès amb l'empresari italià Edoardo Mapelli Mozzi, amb qui es casarà el 2020, segons ha informat aquest dijous el Palau de Buckingham, residència de la família reial britànica. "Sa altesa reial i el senyor Mapelli Mozzi es van comprometre a Itàlia a principis d'aquest mes", assenyala el Palau en comunicar el compromís de la filla del príncep Andreu i Sarah Ferguson.

Beatriu, de 31 anys, és novena en la línia de successió al tron britànic, neboda del príncep hereu, Carles, i cosina dels fills d'aquest, Guillem, duc de Cambridge, i Enric, duc de Sussex. "Estem molt contents de poder compartir la notícia del nostre recent compromís. Tenim molts interessos i valors similars, i sabem que això ens ajudarà els pròxims anys", assegura la parella en un comunicat.

La germana de Beatriu, Eugènia de York, va publicar les seves felicitacions a la xarxa social Instagram. "Oh! Estic molt contenta per tu, la meva estimada germana", ha escrit. Beatriu segueix els passos de la seva germana, que es va casar l'octubre passat amb l'empresari Jack Brooksbank, en una cerimònia a la capella de Sant Jordi, al castell de Windsor, als afores de Londres, a la qual van assistir 800 convidats.

El casament de la princesa Beatriu serà el quart enllaç reial dels últims anys, després del dels ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan, el 2018; Eugènia de York, també el 2018, i el de Gabriella Windsor, filla dels prínceps de Kent, aquest mateix any. Aquests tres enllaços han tingut lloc a la capella gòtica de Sant Jordi, al castell de Windsor, situat al comtat de Berkshire i que és la residència de cap de setmana de la reina.

La princesa Beatriu havia tingut anteriorment una relació amb David Clark, amb qui va trencar el 2016 després de 10 anys, i el juny passat se la va veure per primera vegada en públic a Londres amb el seu actual promès, conegut com Edo, de 36 anys. Edoardo és fill de l'exesquiador olímpic el comte Alessandro Mapelli Mozzi, que va ser amic de l'actual duc de York. El promès de la princesa Beatriu té un fill, Wolfie, fruit d'una relació amb la seva expromesa Dara Huang.