El rei suec aprima la seva casa reial i en 'fa fora' cinc dels seus nets

A la família reial només hi quedaran els fills de Victòria, l'hereva del tron del país escandinau

El rei Carles Gustau de Suècia ha decidit suprimir de la casa reial diversos dels seus nets i reduir així el nombre de membres de la institució, tal com han comunicat fonts de la corona sueca. Del total de set nets del monarca només seguiran formant part de la casa reial els dos fills de la princesa hereva, Victòria, els petits Estela i Òscar, de set i tres anys respectivament.

Els altres cinc continuaran integrant la família reial i conservaran els seus títols de duc o duquessa, però deixaran de tenir el tractament d'alteses i, per tant, no assumiran tasques institucionals ni tindran assignació econòmica pròpia. Els nets que quedaran fora de la casa reial són els fills de la princesa Magdalena, casada amb l'empresari britànic Chistopher O'Neill –que va rebutjar el títol de príncep consort al casar-se per poder seguir en el negoci financer a què es dedica–, així com els del príncep Carles Felip i la seva dona, Sofia Hellqvist.

Tots ells tenen entre un i cinc anys. La mesura implica que, quan siguin adults, podran dedicar-se sense restriccions a negocis privats o qualsevol professió de la seva elecció. Segons ha indicat el portaveu de la casa reial, Fredrik Warsäll, la decisió ha estat adoptada després d'un llarg procés de reflexió i no implica una reducció de l'assignació global que percep la institució. Els fills del rei que han vist com els seus descendents ja no estan dins de la casa reial han emès comunicats i missatges aprovant la decisió del cap d'estat del país escandinau.

Més continguts de

El + vist

El + comentat