La reina Margarida de Dinamarca s'atreveix amb els podcasts

Amb 80 anys, la monarca ha debutat amb un triple lliurament sobre música clàssica, ballet i pintura

La reina Margarida II de Dinamarca, coneguda per la seva passió per l'art i l'escriptura, ha tornat a sorprendre els ciutadans del seu país mostrant-los una nova afició: els podcasts. Amb 80 anys, s'ha llançat a provar aquesta modalitat de programes de ràdio que es difonen de forma digital. En el seu cas particular, la sobirana danesa ha optat per incloure al seu debut la seva condició de reina però també les facetes que més li interessen: l'art, la música i la cultura. A través de la plataforma Podimo, ha fet públics tres podcasts que es titulen La reina i l'art. En els tres apareix acompanyada per personalitats del món de la cultura, les arts visuals i la música, tal com han divulgat des de la casa reial danesa a través de les xarxes socials.

Ver esta publicación en Instagram

🎧 For første gang deltager Hendes Majestæt Dronningen i en podcast, når Dronningen taler om sin fascination af kunstens verden i podcastserien ”Dronningen og kunsten”. Første episode af serien er tilgængelig i dag.⁣ ⁣ Kunsten har siden barndommen spillet en betydelig rolle i Dronningens liv – ikke kun privat, men også i mere officielle sammenhænge. Over tre podcast-episoder taler Dronningen med tre kulturelle profiler om musikkens, ballettens og billedkunstens verden. I løbet af samtalerne udforsker de detaljerne i konkrete værker, dykker ned i Dronningens eget kunstneriske virke og taler om kunstens relevans i vor tid 🩰 🎨 🎼⁣ ⁣ I første episode taler Majestæten om klassisk musik med pianist Nikolaj Koppel. De taler blandt andet om Tjajkovskijs musik til juleballetten ”Nøddeknækkeren”, som Dronningen har tegnet scenografi og kostumer til. I anden episode har Dronningen og balletchef Peter Bo Bendixen en samtale om Dronningens passion for ballet, herunder for Shakespeare-balletten ”Romeo og Julie”. I seriens tredje og sidste episode udforsker Dronningen og kunsthistoriker Bente Scavenius detaljerne på en række værker, som spænder fra portrætkunst og blomstersymbolik til landskabsmalerier og Grønland. ⁣ ⁣ Podcastserien ”Dronningen og Kunsten” kan høres gratis på Podimo, som er en dansk podcast-platform.⁣ ⁣ 📸 Petra Kleis©️

Una publicación compartida de DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) el 26 Oct, 2020 a las 10:50 PDT

En el primer podcast, que podrà escoltar-se de manera gratuïta a partir d'avui, la sobirana conversa amb el músic i periodista Nikolaj Koppel sobre música clàssica. Amb Koppel, que és un pianista que es va formar a la Reial Acadèmia de Música Danesa, parlarà d' El Trencanous de Txaikovski, una obra que agrada a la monarca.

En el segon, la cap de la casa reial danesa parlarà sobre ballet amb el ballarí Peter Bo Bendixen. Ell i la reina tenen una gran proximitat perquè tots dos han realitzat més de 10 representacions conjuntes, ja que entre els seus interessos també hi és la dansa. L'últim lliurament gira a l'entorn de l'art visual i, per a això, Margarida parlarà amb Bente Scavenius, que és historiador i amic de la monarca. Està previst que tots dos junts parlin sobre el retrat, el simbolisme floral i els paisatges d'una selecció d'obres que han consensuat.

El + vist

El + comentat