Gent 23/03/2022

Els reis Felip i Letícia assistiran a la missa en memòria de Felip d'Edimburg

Es farà a Westminster el 29 de març i es preveu que també hi assisteixin la resta de monarquies europees

2 min
Felip VI, la reina Elisabet II i Letícia

BarcelonaEls reis d'Espanya assistiran el dia 29 de març a la missa homenatge a l'abadia de Westminster de Londres en memòria de Felip d'Edimburg, mort el 9 d'abril del 2021 quan tenia 99 anys. L'acte religiós comptarà amb la presència d'Elisabet II, la família reial britànica, amb l'excepció del príncep Enric, i la pràctica totalitat de cases reials europees. Felip i Letícia han acceptat la invitació envida per Buckingham, cosa que els portarà de nou al Regne Unit, on van estar per última vegada el juny del 2019, quan la sobirana va concedir l'orde de la Garrotera –la distinció monàrquica més alta que s'atorga al país– al monarca espanyol, tal com han informat fonts de la casa reial espanyola a Efe.

La pandèmia va impedir que al funeral pel duc d'Edimburg, fet dies després de la seva mort a la capella de Sant Jordi, adjacent al castell de Windsor, hi assistissin els monarques europeus i altres dignataris. De fet, les exèquies del difunt príncep només van reunir una trentena de persones, la majoria membres de la família reial britànica i altres amics. Va ser en aquella ocasió quan es va produir la imatge de la reina sola vetllant el seu marit a la capella de Sant Jordi, una imatge inaudita i impensable per a un funeral d'algú amb el rang aristocràtic de Felip d'Edimburg.

Després de la mort del marit d'Elisabet II, Felip i Letícia van expressar la seva “profunda tristesa” per la pèrdua del seu “estimat oncle Felip” a través d'un telegrama enviat a Ia reina britànica en què destacaven el seu “llegat de servei i dedicació a la Corona i al Regne Unit”. La família reial espanyola hi tenia una estreta relació pel parentiu que guardava Felip d'Edimburg amb la reina Sofia, de la qual era oncle segon. A més, de forma més llunyana el príncep grec també tenia parentiu amb el rei Joan Carles I.

stats