Gent 06/06/2019

Shakira al·lega que no tenia l'obligació de tributar a Espanya perquè no hi vivia

L'artista assegura que va començar a residir aquí el 2015 i que no deu a Hisenda

Efe
2 min
Shakira aquest dimecres en entrar al jutjat a Madrid

BarcelonaLa cantant Shakira ha al·legat aquest dimecres davant el jutge que la investiga per haver defraudat presumptament 14,5 milions d'euros que va començar a residir a Espanya a partir del 2015 i que actualment no té cap deute amb la hisenda pública. Fonts jurídiques han dit que Shakira ha declarat durant aproximadament una hora i vint minuts davant el jutjat d'instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat i només ha contestat a les preguntes del seu advocat.

La Fiscalia de Barcelona acusa Shakira i el seu assessor fiscal als Estats Units d'haver defraudat 14,5 milions d'euros al simular que no residia a Espanya i ocultar la renda de la cantant mitjançant un entramat de societats amb seu en paradisos fiscals entre el 2012 i el 2014. Fonts pròximes a l'artista afirmen que Shakira ha complert amb totes les seves obligacions tributàries i que ja va pagar els 14,5 milions que li exigia l'Agència Tributària, per la qual cosa, segons el seu parer, ja no està en deute amb l'Estat.

En aquesta línia, la cantant ha donat detalls convincents i detallats sobre la seva activitat professional per demostrar que entre el 2011 i el 2014 no vivia a Espanya i que, per tant, no tenia obligació de tributar al país.

Shakira al·lega que no tenia l'obligació de tributar a Espanya perquè no hi vivia

El ministeri públic també assegura que la cantant va utilitzar un entramat de societats "amb el desig de no tributar", tot i saber que "vivia de manera habitual a Espanya i que era en aquest país la major part de l'any, excepte per les seves sortides per complir amb els seus compromisos professionals i les seves activitats d'oci".

La Fiscalia sosté així que Shakira "va canalitzar els moviments de capital generat amb la seva activitat professional" –les seves actuacions o participació en el programa nord-americà 'The Voice' o la comercialització de perfums amb el seu nom– a través d'empreses domiciliades a les illes Verges britàniques, les illes Caiman, Malta, Panamà i Luxemburg.

stats