Frau Fiscal
Gent Famosos 27/09/2022

Shakira, enviada a judici per sis delictes fiscals

La Fiscalia de delictes econòmics de Barcelona reclama més de vuit anys de presó a la cantant

ARA
2 min
Shakira

BarcelonaLa jutgessa ha enviat a judici la cantant Shakira per sis delictes fiscals relacionats amb l'evasió d'IRPF i impost de patrimoni entre els anys 2012 i 2014. La interlocutòria que ha emès aquest dimarts és ferma i no la pot recórrer, cosa que ja se sabia que passaria des que va transcendir que la cantant s'havia negat a negociar amb la Fiscalia. Concretament, la Fiscalia demana vuit anys i dos mesos de presó i una multa de 23,8 milions d'euros per a l'artista per sis delictes fiscals. Actualment, la colombiana ja ha tornat els 14,5 milions d'euros que hauria defraudat a través de diversos paradisos fiscals.

Segons la Fiscalia, la cantant va eludir el pagament de l'IRPF i l'impost de Patrimoni entre el 2012 i el 2014 tot i saber que estava obligada a tributar a Espanya perquè hi passava més de la meitat de l'any, criteri bàsic per Hisenda per aplicar els impostos. Com que Shakira ha tornat ja els 14,5 milions que li exigia l'Agència Tributària i 3 milions més d'interessos, la Fiscalia li aplica un atenuant molt qualificat de reparació del dany, cosa que li permetria reduir la pena que li podria correspondre pels seus suposats delictes.

Malgrat la contundent petició de la Fiscalia de delictes econòmics de Barcelona és improbable que l'artista entri a la presó, en aquesta mena de casos és habitual que els fiscals i els advocats defensors arribin a acords per evitar la presó abans que s'acabi el judici. Tot i això, per evitar que acabi entre reixes, hauria de passar per la banqueta dels acusats i també reconèixer els seus suposats delictes. A més, com que cap de les penes que se li sol·liciten supera els 2 anys de presó i la cantant no té antecedents, en cas d'una eventual condemna Shakira podria beneficiar-se també d'una suspensió de la pena i evitar l'ingrés a la presó, si així ho acordés el tribunal.

stats