En venda per dos milions de dòlars la casa on la secta de Charles Manson va cometre els seus últims crims

Hi van matar el matrimoni LaBianca poc després d'assassinar Sharon Tate, embarassada de 8 mesos

La casa de Los Angeles on l'anomenada Família Manson va culminar el 1969 els assassinats que havia programat està a la venda per dos milions de dòlars. Tot i això, aquest passat macabre de l'immoble no espanta els potencials clients, ja que més de 70 persones han mostrat interès per la propietat.

El 10 d'agost vinent es compleixen 50 anys des que Charles Manson, un dels assassins en sèrie més famosos del segle XX, i la seva secta van escollir la casa de Leno i Rosemary LaBianca per cometre l'últim atac abans de ser detinguts per una sagnant cadena d'assassinats que va commocionar en aquells moments la societat nord-americana. Una nit abans dels fets, quatre membres del grup, comandat pel mateix Manson, van anar a la casa del director de cinema Roman Polanski i la seva dona, Sharon Tate, on van matar la coneguda actriu, embarassada de vuit mesos i mig, i quatre persones més.

Poques hores després, Manson va arribar amb tres dels seus seguidors a la casa del matrimoni LaBianca, ubicat, irònicament, al barri de Los Feliz, i va ordenar apunyalar la parella. Tot i que ha estat renovada al llarg d'aquests anys i actualment té una paret amb alts arbustos que protegeix la finca de la mirada de curiosos i veïns, el venedor de la casa, ubicada al 3311 Waverly Drive, no té problemes en ocultar la sinistra història de la propietat.

Gran llista d'interessats

L'agent Robert Giambalvo, encarregat de la venda, va explicar a la revista 'Rolling Stone' que ha informat al públic que la propietat és coneguda com la casa La Bianca, i recomana a cada persona que "faci la seva investigació" sobre el que hi ha passat. Almenys 70 persones han trucat a l'agent, segons informa Efe, en els pocs dies que la casa porta a la venda per 1.988.800 dòlars.

El venedor ha explicat que no tots els interessats han passat el procés de selecció establert, ja que abans de poder veure la propietat –construïda el 1922– han de demostrar que tenen la capacitat financera per adquirir-la. Unes dues desenes de compradors haurien passat aquest escrutini, i la majoria d'ells van néixer després dels macabres successos del 1969, recorda Giambalvo a la publicació.

L'habitatge de dues habitacions, amb piscina, jacuzzi i sauna al pati del darrere, està situat als turons de Hollywood i és descrita pel venedor en l'anunci com una "rara oportunitat" de ser propietari d'una casa amb "impressionants vistes". Els actuals propietaris van comprar la possessió, de 2.873 metres quadrats, el 1998.

Una sèrie esgarrifosa de crims

Manson, Charles 'Tex' Watson, Patricia Krenwinkel i Leslie Van Houten van ser acusats i sentenciats per la mort de la parella LaBianca. En el judici es va establir que Manson va ordenar els assassinats però va abandonar la casa abans que els seus tres deixebles matessin la parella. A més d'emmordassar i apunyalar en repetides ocasions els LaBianca, els integrants de la Família Manson van fer servir la sang de les seves víctimes per escriure a les parets i la nevera missatges que feien referència al seu culte, igual que el que van fer a la casa de Tate i Polanski.

El destí d'aquesta casa difereix completament del de la casa dels Polanski, que va ser enderrocada el 1994. Els amos fins i tot van aconseguir canviar la direcció assignada al terreny en el seu intent per esborrar tota relació amb la Família Manson.

L'enigma de Charles Manson continua viu després de 40 anys a la presó

Manson va ser condemnat a pena de mort el 1971, però la seva condemna va ser commutada a cadena perpètua després que Califòrnia abolís per primera vegada la pena capital. El 2017 el famós criminal va morir als 83 anys en un hospital de Califòrnia.

Mentrestant, Van Houten, la integrant més jove de la secta i convicta per l'assassinat dels LaBianca, està a la presó, després que el governador Gavin Newsom negués el juny passat la seva llibertat condicional. La Família Manson i els seus assassinats formen part de la nova cinta del director Quentin Tarantino, 'Once upon a time... Hollywood', que s'estrena divendres que ve i dues setmanes abans que es compleixi mig segle d'aquests esgarrifosos crims.