Gent 28/04/2021

El vestit de núvia de Lady Di s'exhibirà en públic per primer cop en 25 anys

Serà en una exposició a l'hivernacle barroc dels jardins de Kensington

2 min
Diana de Gales el dia del seu casament , 29 de juliol de l'any 1981

BarcelonaEl vestit de núvia de la princesa Diana de Gal·les s'exhibirà per primera vegada en més de 25 anys en una exposició al juny al palau de Kensington, a Londres, va anunciar dilluns l'organització Historic Royal Palaces. El vestit, prestat per a la mostra pels fills de Lady Di, els prínceps Guillem i Enric, és una de les peces més icòniques de la història de la moda nupcial, amb una cua de més de set metres de llarg, la més extensa vestida a la família reial britànica. Dissenyada per Elizabeth i David Emanuel, la peça llueix un cosset ajustat superposat al centre, tant en la part davantera com en la posterior, amb panells de brocat Carrickmacross antic que originalment va pertànyer a la reina Maria, besàvia del príncep Carles.

El vestit, amb mànigues bollades adornades amb llaços i volants de tafetà, estil popularitzat per Diana a principis de la dècada dels vuitanta, serà l'estrella d'una exposició que s'inaugurarà el 3 de juny al palau de Kensington dedicada a la moda de la família reial, segons un comunicat de l'organització. La mostra, Royal Style in the Making, s'exhibirà fins al gener del 2022 al recentment restaurat hivernacle barroc dels jardins de Kensington, on s'explorarà la relació entre el dissenyador de moda i el client reial a través d'objectes inèdits dels arxius d'alguns dels modistes reials més famosos del segle XX.

El vestit de núvia de Lady Di

S'exhibiran esbossos originals, mostres de tela i fotografies de la col·lecció Royal Cerimonial Dress, conservada per Historic Royal Palaces, així com una part del vestit de coronació de la reina mare, esposa del rei Jordi VI. L'exposició destaca com el treball de talents del disseny britànic va jugar un paper clau per "donar forma a la identitat visual de la família reial [britànica] al llarg del segle XX", subratlla en el comunicat Matthew Storey, comissari d'exposicions de Historic Royal Palaces, que promet una mostra plena de sorpreses per als "fanàtics de la moda".

stats