ANÀLISI POLÍTIC

Germà Bel analitza l'augment de l'independentisme català en una conferència a Palma

El catedràtic d'economia parlarà aquest divendres a l'hotel Valparaíso sobre el desengany creixent dels catalans amb Espanya

El catedràtic d'economia de la Universitat de Barcelona i professor visitant de la Princeton University, Germà Bel, pronunciarà demà a les 13 h a Palma una conferència sobre el procés sobiranista de Catalunya, des del prisma dels motius que han incrementat l'independentisme català.

Amb el títol 'Anatomia d’un desengany: Per què ha augmentat el suport a la independència a Catalunya', Germà Bel explicarà com el suport a la independència a Catalunya ha augmentat acceleradament en els darrers anys. La tesi del ponent, convidat pel Cercle d'Economia de Mallorca, pivotarà sobre el fet que una part important de la població catalana ha deixat de considerar la reforma d'Espanya com una opció viable per aconseguir el que consideren un encaix acceptable de Catalunya en el marc de l'estat espanyol. Per tant, "davant la percepció d'un menú limitat a dues alternatives, assimilació o secessió, opten per aquesta darrera, encara que no hagi estat tradicionalment la seva opció preferida", segons el catedràtic. Dilucidar si aquest canvi és conjuntural o estructural requereix una perspectiva temporal més llarga, encara que hi ha bones raons per creure que els seus efectes no seran merament transitoris, sinó duradors.

La conferència tindrà lloc aquest divendres a les 13 hores a l'hotel Valparaiso de Palma.

Més continguts de

El + vist

El + comentat