El GOB demana a Barceló que l'ecotaxa no s'inverteixi en reformes hoteleres sinó en medi ambient

El GOB ha reclamat avui al Govern que no cedeixi "a les pressions" per destinar la recaptació de l'impost turístic a la reforma de zones hoteleres i dediqui els fons a la millora del medi ambient.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha demanat a través d'una nota de premsa que el gravamen sobre les estades turístiques que s'implantarà en 2016 "sigui una veritable ecotaxa" i supleixi el "dèficit crònic" d'inversions en conservació mediambiental que pateix Balears. "Creiem que si el nou impost s'acaba convertint en un 'pla renove' dels nuclis turístics haurem perdut una oportunitat històrica per aconseguir que la indústria turística faci una tornada apreciable al medi ambient, sobre que es fonamenta, compensant una part del seu impacte", sostenen els ecologistes.

El GOB defensa que la recaptació de l'ecotaxa ha de destinar-se al desenvolupament de plans de conservació d'espais naturals protegits, del paisatge agrari tradicional i d'elements patrimonials de finques rústiques. També sol·licita que es dediquin fons de l'impost a la desurbanització d'espais afectats per urbanitzacions avortades, a pagar indemnitzacions per desclassificacions i a l'eliminació de places d'allotjament en zones obsoletes.

El GOB apel·la directament al conseller de Turisme, Biel Barceló, perquè adopti els seus plantejaments, que coincideixen amb els quals el seu partit, MÉS, proposava en la seva campanya electoral, i li demana fermesa davant "les pressions molt interessades de touroperadors i hotelers".

Més continguts de

El + vist

El + comentat