El GOB demana al nou Govern impulsar l'ecotaxa i derogar la Llei agrària i la Llei turística

L'organització ecologista demana a PSIB, MÉS i Podem que tradueixin el compromís que assumiren amb els ecologistes en defensa del territori en "pilars bàsics del nou pacte"

La principal organització ecologista de Balears, el Grup d'Ornitologia Balear (GOB), demana a les formacions que ara negociaran el futur Govern, PSIB, Podem i MÉS, que tradueixin en acords del nou Executiu el compromís que assumiren amb els ecologistes en la defensa del territori. D'aquesta manera, el GOB exigeix a les formacions "impulsar de manera decidida i immediata l'impost turístic finalista, l'ecotaxa", i que derogui la Llei del sòl, la Llei agrària, la de mines i la turística aprovades durant aquesta legislatura passada.

La interpretació que fa l'organització ecologista dels resultats de les eleccions és que "les polítiques contràries al territori i els espais naturals dels governs del PP d’aquests darrers quatre anys han estat durament castigades". Per això, demana a les tres formacions que ara negocien la formació del nou Govern que facin "pilars bàsics del possible nou pacte" els postulats amb els quals es comprometeren quan el GOB va presentar una llei per a la defensa del territori en forma d'iniciativa legislativa popular que va rebre el suport de més de 16.500 persones arreu de les Illes.

"Cal recuperar un marc normatiu que garanteixi la protecció del territori i derogar totes les normes legals impulsades aquesta passada legislatura que abaixen les barreres de protecció", explica el GOB en un comunicat. Per això, demana que "es reformin o deroguin"  les esmentades lleis.

Segons els ecologistes, "no fer-ho suposaria tornar a la política del conformisme que ja va permetre en el seu moment acabar de construir Son Espases o el palau de congressos".

El GOB també reclama l'ampliació de nous parcs naturals i àrees de protecció com el salobrar de Campos o el Parc Natural de Llevant, i resoldre "conflictes presents", com la importació de residus, l'autopista Llucmajor-Campos, la ronda Nord d'Inca, el centre comercial de les Fontanelles, l'hotel de Canyamel, l'ampliació del port del Molinar, la privatització de fars, l'alta tensió a la marina de Llucmajor o el projecte hoteler a la marina de Magaluf, entre d'altres.


El + vist

El + comentat