El GOB veu "una estafa" el model d'incineració de Tirme

L'entitat ecologista diu que el model està supeditat a la importació de residus i titlla el contracte amb l'empresa de "cop d'estat"

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha qualificat d'"estafa" el model d'incineració de residus que l'empresa Tirme duu a terme a Mallorca i ha indicat que està "supeditat a la importació de residus".

En un comunicat, el grup ecologista ha assenyalat que va fer aquestes manifestacions a Tenerife, illa que va visitar els dies 11 i 12 de juliol per informar els seus ciutadans d'aquest model. El GOB també ha qualificat el contracte signat amb Tirme de "cop d'estat per beneficiar els interessos d'aquesta empresa". Així mateix, els ecologistes han afirmat que el model utilitzat a Mallorca "suposa una pèrdua de sobirania".

La visita es va dur a terme amb motiu del venciment del contracte a Tenerife amb l'empresa Urbaser, filial d'Ax, propietària de la incineradora de Mallorca, i que "alguns sectors polítics de Tenerife hagin fet planar l'ombra de la incineració". El grup ecologista ha informat que ha volgut "denunciar davant la població de Tenerife el model d'incineració de Mallorca", la viabilitat econòmica del qual depèn, al seu parer, "de la importació de residus". Aquesta visita s'emmarca dins de la campanya 'La incineració no és la solució', engegada per diferents moviments.