GESTIÓ PÚBLICA

El Govern encara deu 80 milions d'euros al Consell de Mallorca

Insisteix que els pagarà abans de les eleccions del 24 de maig

El Govern balear encara deu 80 milions d'euros al Consell de Mallorca. La xifra, que ha donat el Govern mateix, difereix de manera substancial de la que fa quatre mesos considerava el Consell, que el desembre passat parlava de 200 milions d'euros pendents de cobrar de l'Executiu. La reducció d'aquest deute és un compromís del Govern, que ha insistit a garantir que el deixarà a zero abans de les eleccions del 24 de maig.

La diferència entre els 200 milions que calculava el Consell al desembre i els 80 milions que diu ara el Govern es poden atribuir a una forta injecció econòmica de l'administració autonòmica per eixugar el seu compromís, però també a diferències de comptabilitat, és a dir que el Consell faci uns càlculs i el Govern uns altres. De fet, quan l'any passat el Consell parlava de 200 milions, l'Executiu assegurava que el seu deute amb els quatre consells era de 170 milions.

L'endeutament de l'administració autonòmica respecte de la insular s'ha anat reduint en els darrers mesos de manera important i, sobretot, s'ha retallat respecte del principi de legislatura, quan en la darrera etapa de governs de Pacte i en la primera de populars es va disparar pels problemes de liquiditat de l'administració autonòmica.

Ara per ara, segons el Govern, les seves obligacions pendents amb el Consell de Mallorca només serien de 80 milions d'euros, mentre que l'any 2011 havien arribat a suposar 240 milions d'euros. Així ho ha apuntat aquest cap de setmana el president del Govern, José Ramón Bauzá, en un acte electoral amb la presidenta del Consell, Maria Salom. Bauzá ha insistit també a mantenir el compromís assumit de manera reiterada pel seu executiu i ha recalcat que "al final de la legislatura el deute serà història".

El + vist

El + comentat