El Govern català situa l'exdirector de la Fundació CatDem al capdavant de l'Escola d'Administració Pública

Agustí Colomines va liderar l'entitat vinculada a Convergència fins al 2013. Anys abans, va rebre l'encàrrec de Mas de bastir la Casa Gran del Catalanisme

Agustí Colomines serà el nou director de l' Escola de l'Administració Pública de Catalunya (EAPC), segons han avançat  diversos mitjans i segons el que fonts coneixedores del nomenament han confirmat a l'ARA. Aquest organisme està adscrit a la conselleria de Governació que gestiona Meritxell Borràs i s'encarrega de formar els funcionaris. Està previst que en aquesta legislatura tingui un paper clau en la formació dels treballadors públics, camí de la desconnexió.

Colomines, historiador de formació i exdirector la Fundació CatDem, que va encapçalar fins al 2013, va rebre l'encàrrec d'Artur Mas –el 2007– per liderar la Casa Gran del Catalanisme. No és militant de cap partit, però es tracta d'un ferm defensor d'Artur Mas i del procés sobiranista que ha engegat. Quan Colomines se'n va anar de CatDem portava setmanes criticant ERC, soci de Govern de CiU, per la seva "manca de compromís" i pel seu "excés de partidisme" en referència a l'acord de governabilitat signat el 2012. Fins i tot va publicar una editorial a la web de CatDem especialment crítica amb ERC. Al text s'hi deia que quan el partit d' Oriol Junqueras va donar suport a la investidura de Mas fa quatre anys no era "plenament conscient del moment històric que vivíem".

Està previst que aquest dimarts hi hagi més nomenaments al Govern català. Un d'ells serà, presumiblement, el de Gerard Figueras, com a secretari general de l'Esport.