La investidura d'Armengol serà els pròxims dilluns i dimarts

La socialista ha dit que farà feina en els propers dies per tancar l'organigrama del Govern amb MÉS i que Podem tindrà veu per opinar

L'única candidata a la presidència del Govern balear, Francina Armengol (PSIB-PSOE), ha proposat avui a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, que el dilluns i el dimarts propers tinguin lloc el debat d'investidura i la votació com a presidenta del nou executiu balear.

Per tant, el dilluns la Cambra legislativa acolliria el discurs de la candidata a la presidència del Govern i l'endemà, el dimarts 30 de juny, seria triada com a líder del nou executiu balear amb el vot favorable de PSIB, MÉS i Podem. La Mesa del Parlament deu encara aprovar aquest calendari proposat per Armengol, la intenció del qual és prendre possessió com a presidenta de les Illes Balears en el Consolat de Mar, seu de l'executiu balear, el dimecres o dijous de la setmana vinent, ha comentat als periodistes després de reunir-se amb Hortes.

La presidenta del Parlament s'ha reunit ahir i avui amb tots els grups polítics per veure a qui proposen per presidir la comunitat autònoma. Armengol és l'única candidata i compta amb el suport suficient per convertir-se en la primera dona que presideix el Govern de les Illes Balears. Armengol ha assenyalat que durant aquests dies "treballarà" amb MÉS per pactar l'organigrama del nou Govern en el qual estaran socialistes i ecosobiranistes.

Podem també tindrà veu per opinar sobre la configuració del nou executiu ja que donarà suport a la investidura d'Armengol i l'acció de govern durant aquesta legislatura, segons el preacord de governabilitat aconseguit entre PSIB, MÉS i Podem la passada setmana. La líder del PSIB-PSOE ha confiat que a Menorca, en la negociació de qui presideix el Consell de Menorca entre aquests tres partits, hi hagi "seny" i s'ha mostrat convençuda que "acabarà bé".

A més, s'ha reafirmat que el seu executiu serà paritari i que tindrà entre vuit i deu conselleries. L'"ideal", ha dit, és que la setmana vinent estigui tancat qui seran els nous consellers del Govern PSIB-MÉS. Sobre el nombre d'assessors i les seves retribucions en el Parlament, Armengol ha dit que ha d'aconseguir-se un acord entre tots els partits polítics amb representació en la Cambra legislativa per aconseguir una distribució "el més racional" possible.

El + vist

El + comentat