El Gremi recomana: "Històries del barri"

Els lectors d’Històries del Barri (Dolmen, 2011) quedàrem amb ganes de més i a  Agapea estam segurs que gairebé tots estàvem esperant ansiosos la publicació de la segona part d’aquest còmic guanyador del premi Ciutat de Palma de còmic 2010 i premi de la crítica al millor còmic 2012. És una bona opció per a tots els llonguets que comencen a estar orgullosos de la seva ciutat i en volen conèixer el passat més immediat.

A Històries del Barri, Camins, Gabi Beltrán continua compartint amb els lectors els episodis de l’adolescència, a final dels anys 80, marcada pel barri on viu: el barri Xinès de Palma, un barri on les drogues, la delinqüència i la prostitució n’eren els protagonistes. A més de Gabi i el Barri, la tercera protagonista d’aquest segon volum és la seva mare, com també va fer en la primera part amb la figura del seu pare.

A Camins, Gabi continua sent un adolescent que viu la picardia als carrers amb els seus amics i, al mateix temps, tracta d’entendre la seva vida, a ell mateix i el que l’envolta. En aquesta època, també descobreix les drogues i el sexe; però també el dibuix i la literatura com a vies de fugida a l’asfíxia que està envoltant la seva vida. Els dibuixos mereixen una menció especial, ja que Bartomeu Seguí torna a captar el barri i els seus carrers d’una manera molt personal que dóna força a la història. A més, és el protagonista, Gabi Beltrán, qui els dóna color, fet que ho fa encara més interessant.
La crítica ha dit d’aquest llibre que és “una història de sinceritat, d’emotivitat i de valentia, que connecta profundament amb els lectors” i nosaltres pensam que serà un dels millors còmics de l’any.

FITXA DEL LLIBRE

Històries del barri. Camins.
Gabi Beltrán i Bartomeu Seguí
Esquitx edicions
160 pàgines
18 euros


Quin nom rep ara el barri on succeeixen les ‘Històries del Barri’ de Gabi Beltrán?
Entre els qui responguin correctament la pregunta se sortejarà un exemplar del llibre. Enviau la resposta a subscripcions@arabalears.cat. El guanyador podrà recollir el llibre a  Agapea (C/ Marquès de Fontsanta, 6. Palma).

Guanyador del llibre anterior
Andreu Perelló Ferrando