Gloria Santiago renuncia a la llista a Vila i força Guanyem a repetir les primàries

La secretària general de Podem al municipi va criticar durament el número 1, Ramon Mayol, i Podem no donarà suport a la candidatura que presenti finalment Guanyem

"Estam donant una imatge vergonyosa" o "així és molt difícil transmetre il·lusió als ciutadans" són algunes de les frases que es van sentir una vegada finalitzat el ple extraordinari de Guanyem Eivissa, que va decidir no ratificar la llista electoral per a l'Ajuntament de Vila i repetir la votació aquest proper diumenge.

Les candidatures del Parlament, Consell d’Eivissa, Sant Joan, Sant Josep i Santa Eulària, encapçalades per Miquel Ramon, Viviana de Sans, Gianandrea di Terlizzi, Fran Ramírez i Óscar Rodríguez, respectivament, van ser aprovades per unanimitat i no va haver-hi més problemes que la renúncia d'alguns dels candidats i la necessitat de fer un parell de correccions per paritat.

El problema, i dels grossos, va arribar amb la llista de Vila, en la qual Ramon Mayol va ser el més votat en un procés que, per alguns, va ser sospitós. Gloria Santiago, la número 2, va prendre la paraula per anunciar la seva renúncia per “l'animadversió que recíprocament sent i sent cap a mi el número 1 d'Eivissa. No consider que la seva sigui una proposta de noves cares i de canvi de polítiques com proposa tant Guanyem com Podem i, directament, no crec en ell”.

Gloria Corral, a continuació, també va presentar la seva renúncia, igual que ho havien fet abans Jorge Roselló i Joan Ribas, entre uns altres, per la qual cosa la llista de Vila quedava amb només cinc integrants: Ramon Mayol, Sergio Merlos, Elva Alonso, Juan José Hinojo i Mariví Amengual. Aquest nombre invalidava la llista perquè és necessari, almenys, que hi hagi sis candidats.

Acusacions

"Vull treballar a favor de la ciutat i dels més desfavorits i m'agradaria que aquest projecte continuàs endavant. M'he presentat democràticament i estic orgullós d'unes primàries com no s'havien fet mai a Eivissa, per la qual cosa demanaria als qui han renunciat que quedin a l'equip pel bé comú", va declarar, per la seva banda, Mayol.

"Veig molt de ressentiment per part de Gloria Santiago i em sap greu. Fes-t'ho mirar", va afegir el candidat a la batlia de Vila davant les crítiques de molts dels presents que, com Gloria Corral, van assegurar que "la meva renúncia es deu al fet que a aquest senyor no l'he vist en cap reunió. Em sembla estrany que una persona que no ha donat cap idea o que no ha aportat res al projecte encapçali la llista de Vila".

Després d'acusacions i reprovacions entre els uns i els altres, es va aprovar, per un resultat de 16 vots contra 9 i 13 abstencions, no ratificar la llista. A continuació es va votar què calia fer a continuació: repetir les primàries, crear una llista de consens o no presentar cap candidatura a Vila. Finalment es va decidir per unanimitat repetir les primàries de Vila, de manera que s'ha obert un termini de 24 hores, fins a les dotze de la mitjanit del divendres, per presentar candidatures. Les votacions, de manera presencial, tindran lloc aquest diumenge.

Com a conseqüència, el consell ciutadà de Podem Eivissa no farà costat a la candidatura electoral de Guanyem al municipi. Podem Eivissa ha manifestat en un comunicat que "els processos de primàries i l'acceptació dels seus resultats formen part dels principis de Podem, i qüestionar els resultats no és acceptable".

El + vist

El + comentat