Guanyem i Podem realitzaran una primàries "històriques" en què podrà participar qualsevol ciutadà

David Ribas i Isa Aguilar, de Guanyem, i Vivianda de Sans i Aitor Morrás, de Podem, han escenificat avui la unió de les dues formacions

David Ribas i Isa Aguilar, de Guanyem, i Vivianda de Sans i Aitor Morrás, de Podem, han escenificat avui la unió de les dues formacions compareixent junts davant els mitjans de comunicació. Tant Ribas com De Sans han volgut agrair l'esforç realitzat pels dos grups per poder arribar al punt d'unir les dues candidatures, com també "l'immens treball que s'ha fet", ha indicat Ribas.
 
Quan falta que les bases de Podem ratifiquin aquesta coalició, per Ribas aquest acord marc és "històric" per a Eivissa, ja que es realitzaran “unes primàries obertes a tothom independentment de quotes de partits". I és que una vegada que el document de l'acord marc sigui aprovat definitivament (que es farà demà en un ple de Guanyem), s'obrirà un termini d'inscripció d'uns vuit o nou dies perquè qualsevol ciutadà d'Eivissa s'hi pugui apuntar i presentar així la seva candidatura, que se sotmetrà a una assemblea única, deixant de banda així qualsevol llista per omplir.
 
Els diferents escenaris
Quant a la confluència d'ambdós partits, Morrás ha explicat que en l'àmbit municipal, excepte a Sant Antoni, on es dóna suport a la candidatura de Reinicia Sant Antoni, la formació Podem donarà “suport a les candidatures de Guanyem", amb la qual cosa la inclusió d'alguns noms en aquesta llista per part dels membres de Podem serà un "suport" i s'apostarà així per "un projecte comú". En l'àmbit insular, es presentaran dues formacions sota una marca conjunta que podria ser Podem-Guanyem, que encara està per decidir, i seguint així les bases del marc d’acord.
 
Finalment, i en el cas de la candidatura al Parlament, serà Guanyem qui renunciï a la seva marca i es presenti sota un altre nom, mentre que Podem sí que concorrerà a la Cambra autonòmica. En aquest cas i pel que fa a Podem, Ribas ha explicat que encara està per determinar el nom i encara s'estudia el d'UC (Unió Ciutadana): "Consideram que per sobre de marques és més important la unió, i no volíem competir amb una altra marca (en aquest cas Podem), que també té un esperit ciutadà".
 
Tant des de Guanyem com des de Podem animen tota la gent a participar en el procés amb la finalitat de "tornar a habitar l'espai de les institucions per part dels ciutadans, que hem de recuperar i recuperarem". Morrás ha assegurat que aquesta confluència de formacions permetrà "canviar la manera de fer política a Eivissa".
 

El + vist

El + comentat