Guanyem no amaga les sigles d'Esquerra Unida al seu acte central de campanya

El coordinador federal de la formació, Cayo Lara, ha fet el míting com un acte propi, mentre que per altra banda s'ha tractat de vincular la candidatura a Ada Colau

Guanyem ha duit a terme avui el seu acte central de campanya. Ho ha fet amb la presència destacada del coordinador federal d'Izquierda Unida, Cayo Lara, i de Chusa Herrero, la secretària de Moviments Socials d'Alternativa Socialista –l'altre partit integrat en Guanyem juntament amb membres d'Esquerra–. Tot i que Esquerra Unida renuncia aquestes eleccions a les seves sigles per concórrer-hi sota el paraigua de Guanyem, a l'acte que ha tingut lloc a la plaça d'Espanya de Palma i pel qual s'han concentrat mig miler de persones, per cada cartell de la plataforma n'hi havia un d'Esquerra Unida.

La formació que lidera la coalició s'ha fet tan present en l'acte –molts dels assistents duien insignes d'EU– que Cayo Lara ha realitzat el seu discurs com si es tractàs d'un discurs exclusivament per Esquerra Unida. En aquest sentit, ha fet diverses referències a l'activitat al Congrés dels Diputats del seu grup quan ha xerrat de l'amnistia fiscal de Mariano Rajoy i dels casos de corrupció que afecten el Partit Popular.

Precisament, Lara s'ha referit al PP com a "bandes organitzades per pispar i delinquir", i s'ha referit als casos Gürtel, Bárcenas, Púnica i altres de relacionats amb el PP en el conjunt de l'Estat. Lara ha fet referència també al frau fiscal, que a Espanya suposa el 8% del PIB, mentre que la mitjana europea està en el 4%, "un objectiu al qual és possible arribar i per al qual es requereixen recursos", ha dit. "Amb els recursos que es recaptin amb la lluita del frau fiscal (uns 40.000 milions a l'any), podrien acabar-se les retallades en els serveis públics, el dèficit fiscal i el deute", ha asseverat.

L'acte ha continuat amb la presentació de les candidatures a Palma, al Consell i al Parlament de Guanyem. La candidata de la formació a Palma, que duia un pin d'EU, ha estat presentada pel seu número 2, Rafel Polonio, com "la nostra Ada Colau". Precisament, s'han fet també diverses referències a la líder de Barcelona en Comú –candidatura que inicià els moviments Guanyem– i s'havia preparat un vídeo del seu número 2 en la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona, Arcadi Oliveres, donant suport a la plataforma.

A l'acte s'han pogut veure d'històrics d'Esquerra Unida i d'Esquerra com Eberhard Grosske i Cathy Sweeney, respectivament.