Com fer sushi amb la família? La jove Íngrid Riera explica com fer-ne pas a pas
A Girona, l'adolescent Íngrid Riera cuina amb el seu pare, en Xavier, el plat oriental
L'adolescent Íngrid Riera i el seu pare Xavier proposen cuinar amb família uramakis, i per això ens ho explica pas a pas.
Sushi
Per a 4 persones
400 grams d'arròs de la varietat japònica
80 ml de vinagre d'arròs
30 g de sucre
10 g de sal
8 làmines d'alga nori
Cogombre
Mango
Salmó
Maionesa
Sèsam
Surimi
Alvocat
Preparació
Dissoleu la sal i el sucre amb el vinagre d'arròs. Reserveu-ho.
Tot seguit, esbandiu l'arròs amb aigua de l'aixeta fins que hi hagi una esbandida que l'aigua en surti transparent, fet que voldrà dir que se n'haurà eliminat el midó.
Escorreu-lo ben bé i deixeu-lo reposar durant mitja hora.
Passat aquest temps, col·loqueu-lo en una olla fonda amb la mateixa quantitat d'aigua que el seu pes, és a dir 400 ml en aquest cas. Tapeu la cassola.
Coeu-lo a foc mig, i porteu-lo a ebullició.
Quan l'arròs arrenqui el bull, mantingueu-lo durant dos minuts i passat aquest temps abaixeu el foc al mínim. Deixeu-lo coure amb aquesta temperatura baixa durant 13 minuts més.
Després dels 13 minuts, i sense destapar la cassola, aparteu-la del foc per deixar-la reposar durant 10 minuts.
El següent pas, passats els 10 minuts, serà abocar l'arròs en un recipient gros. Afegiu-hi la barreja del vinagre d'arròs amb la sal i el sucre que havíeu preparat.
Amb l'ajut d'una espàtula de cuina, aneu separant els grans d'arròs sense aixafar-los i sense fer-hi cercles.
Com que l'arròs encara serà calent, venteu-lo, perquè heu d'aconseguir que adquireixi una temperatura de 36 ºC o 37 ºC.
Per fer la forma d'uramaki
Damunt d'una estoreta de bambú (o d'un altre material per fer sushi), col·loqueu una làmina d'alga nori.
Cobriu-la amb una capa fina d'arròs i després afegiu-hi sèsam.
Tot seguit, gireu la fulla amb l'arròs cap per avall.
A la meitat de la fulla poseu-hi els ingredients que us agradin: mango, alvocat, surimi i maionesa, per exemple.
Enrotlleu-ho a poc a poc i fent força. Igualeu-ho als extrems, que haureu de tallar perquè tots els talls d'uramakis quedin de la mateixa mida.
Serviu-ho, i ja estarà llest per menjar.
Bon profit!