BALANÇ MUNICIPAL

Hila diu després de 100 dies que s'ha trobat "una Palma crispada i desatesa"

El tripartit comença a negociar els seus primers pressuposts i es compromet a concentrar les inversions en els barris

El socialista José Hila ha fet un balanç sobre els 100 primers dies de gestió del seu govern municipal afirmant que en aquest temps "ha començat el canvi a Palma" després d'haver-se trobat "una ciutat crispada i desatesa, amb moltes persones que se sentien abandonades". El batle, que ha presidit la reunió mensual de seguiment del tripartit, que en aquesta ocasió ha servit per començar a negociar els seus primers pressuposts amb vista a l'any que ve, ha destacat sobre aquest tram de gestió que el seu govern municipal "s'ha preocupat de les persones i ha estat al costat de la gent dèbil, no dels poderosos". Així, ha remarcat la posada en marxa de l'Oficina Antidesnonaments, els reforços de les plantilles  d'Emaya i l'EMT, per millorar els serveis de neteja i transport, respectivament, i les actuacions de manteniment a les escoles municipals. També ha dit que el seu és un govern "transparent, que ha obert les portes de Cort a la ciutadania" i que s'ha destacat fins per tenir presència als barris amb visites continuades dels regidors.

"Progressa adequadament", ha acabat concloent el batle, que presideix un govern integrat pel PSIB, MÉS i Som Palma, sobre la nota que mereix la seva gestió. "En cent dies no es pot fer tot i volem fer les coses bé", ha afegit, quan ha estat qüestionat per assumptes pendents com l'adjudicació del palau de congressos o la derogació de l'ordenança cívica. "Que em diguin dues coses que va fer Isern en quatre anys, costarà trobar-les", ha dit per comparar-se amb la gestió del seu antecessor. Sobre una altra qüestió per resoldre, el buit de poder actual en el comandament de la Policia Local, Hila ha recordat que ja està en marxa el procés d'elecció del nou cap de la Policia Local, "que suposarà la culminació del procés de regeneració que hem iniciat".

El batle i els seus regidors han volgut mantenir la reunió mensual al col·legi públic Sa Indioteria, un centre que Cort acaba de pintar, cosa que no es feia des de l'any 1996. Sobre l'elaboració dels pressuposts municipals de l'any que ve, Hila s'ha referit precisament a la intenció de concentrar les inversions als barris i fomentar la participació ciutadana en la seva elaboració. "Les juntes de districtes tindran capacitat de decisió en relació a l'execució de les partides que els afectin de manera directa", ha anunciat sobre això el batle, sense concretar encara de quina manera es farà efectiu. En tot cas, ha remarcat el compromís perquè "els ciutadans han d'opinar sobre com i on es gasten els doblers públics", una decisió que no es pot prendre només en els "despatxos" dels polítics, segons ha dit. Així, ha avançat que el fet que les juntes de districte "opinin" sobre els comptes municipals de l'any que ve serà una "primera passa" d'una participació ciutadana que anirà ampliant-se.

 

 

El + vist

El + comentat