La UIB i l'IEC homenatgen la figura de Badia i Margarit

El campus de la carretera de Valldemossa i l'edifici de la Riera, a Palma, acolliran aquest dimecres els actes previstos

La Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), homenatjarà la figura del doctor Joan Badia i Margarit, que va morir el 16 de novembre passat.

Els actes que s'han previst es dividiran entre el campus de la carretera de Sóller i l'edifici de la Riera. Al matí, a la sala de graus de l'edifici Ramon Llull, Joan Veny, Joan Miralles, Jaume Corbera, Gabriel Bibiloni, Joan Melià i Isidor Marí oferiran una conferència sobre un dels vessants de la tasca de Badia per tal de dibuixar un retrat de la immensa feina que va desenvolupar.

Així, Veny parlarà sobre la 'Semblança humana i científica d'Antoni Badia i Margarit'; Miralles dissertarà sobre 'Badia i la història de la llengua'; Corbera ho farà sobre 'Badia i la dialectologia', mentre que Bibiloni es referirà a 'Badia i la sociolingüística'. Joan Melià exposarà la relació de 'Badia i la gramàtica', mentre que Marí es referirà a 'Badia, professor universitari". Les xerrades començaran a les 10 hores i s'allargaran fins a les 14.

El vespre, a l'edifici de la Riera, i a partir de les 19 hores, hi intervindran Joandomenèc Ros, president de l'IEC; Joan Veny, Josep A. Grimalt i Joan Miralles.

A més a més, el 'hall' de l'edifici Ramon Llull acollirà una exposició bibliogràfica sobre la figura d'un dels referents de la llengua catalana.

 

El + vist

El + comentat