Horrach es queixa de la "presumpció de culpabilitat" al cas Nóos

El fiscal anticorrupció participa en l'Escola d'Estiu del Ministeri Fiscal de Galícia

El fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, ha assegurat avui que existeix certa "presumpció de culpabilitat" en els mitjans de comunicació en el cas Nóos, en el qual considera que "s'ha magnificat" la implicació de la infanta Cristina.

El Pazo de Mariñán, en el municipi de la Corunya de Bergondo, acull des del dimecres i fins avui l'Escola d'Estiu del Ministeri Fiscal Galícia 2015 sota el títol "La delinqüència complexa. Aspectes substantius i processals de les últimes reformes. L'experiència gallega". Horrach, que ha atès als mitjans de comunicació abans de participar en la taula rodona "Els processos amb múltiples acusats: corrupció", ha reconegut que en la instrucció del cas Nóos "l'exposició mediàtica sempre causa pressió" i a més ha estat "aclaparant", per la qual cosa ha confessat que "ningú pot sostreure's" a ella.

"En els mitjans s'ha substituït la presumpció d'innocència per la presumpció de culpabilitat des del primer minut", ha argumentat el fiscal. Preguntat per les seves disputes amb el jutge José Castro sobre la implicació de la infanta Cristina, ha afirmat que precisament "per existir una diferència de criteris, tots som iguals davant la llei", encara que aquesta discussió "se centra única i exclusivament en un fet delictiu molt concret, que és el delicte fiscal", ha dit.

En la seva opinió, el procés "s'ha magnificat" perquè la infanta "va ser acusada de delictes molt greus com a malversació de cabals públics, falsedat documental, prevaricació o tràfic d'influències", per finalment quedar "reduït a dos delictes fiscals comeses pel seu marit".

Més continguts de

El + vist

El + comentat