MITJANS PÚBLICS

IB3 prorrogarà un any el contracte dels informatius a CBM que venç al febrer

El director general diu que no hi ha alternativa i la consellera Camps, favorable a la internalització, admet que és l'opció més probable

El director general d'IB3 en funcions, Pep Codony, ha donat per fet aquest dijous que s'haurà de prorrogar un any més el contracte que té amb la productora CBM per realitzar els informatius de la cadena. I la consellera de Transparència, Esperança Camps, de qui depèn orgànicament l'ens, també ha apuntat que aquesta és l'opció més probable. Camps havia dit dimarts que s'estudiava la possibilitat de no prorrogar el contracte actual amb l'empresa CBM, que caduca el 26 de febrer, i fer un nou concurs, una opció que s'està esvaint.

En la seva compareixença davant el Parlament, el responsable en funcions d'IB3 ha apuntat que deixarà gairebé tancada la programació de gener i ha anunciat que aquest dijous mateix ha presentat a la Conselleria d’Hisenda la proposta per prorrogar un any el contracte dels informatius perquè, segons ha recalcat, no hi ha temps de fer un nou concurs i "podem quedar sense informatius". Ha recordat que CBM, que té una concessió per 6,7 milions d'euros, és la propietària de tot: dels cotxes, dels ordinadors... i que la concessió actual acaba el 26 de febrer. Segons Codony, això vol dir que en cas que no es volgués prorrogar, s'hauria de comunicar a la concessionària abans del 26 d’octubre. Si no, s'entendria que continua. La pròrroga, però, només pot ser per un any i després ja no es podria allargar més.

L'anunci contradiu les manifestacions fetes aquest dimarts per la consellera de Transparència, Esperança Camps, que va dir al Parlament que hi havia gent que estava treballant per treure un nou concurs a fi d'externalitzar una altra vegada els informatius fins que es decidís si s'opta per internalitzar-los, com ella defensa. En tot cas, serà Camps qui haurà de signar la pròrroga que ha començat a tramitar Codony perquè, segons ha explicat aquest, després de passar per la Conselleria d'Hisenda, la tramitació que ara s'ha iniciat haurà de concloure a la Conselleria de Transparència, que és la responsable orgànica de l'ens. El director general ha advertit que si no se signa aviat la pròrroga hi haurà problemes.

Camps, amb els treballadors

La consellera Camps s'ha reunit aquest dijous amb els representants del comitè d'empresa de CBM, la concessionària dels informatius, i els ha reiterat que el seu desig és assolir en aquesta legislatura la internalització del servei, que ells han reclamat. També els ha avisat que, mentre es troba l'escenari adequat per fer-ho, s'ha estudiat la possibilitat de treure un nou concurs per a la gestió dels informatius, però allò més probable és que CBM continuï un any més, segons ha informat el comitè al seu Facebook. Camps, sempre segons els treballadors, s'ha compromès que "a partir d'ara sí que hi hagi un control estricte sobre l'empresa que doni el servei, a fi de garantir unes condicions laborals adients dels treballadors que feim els informatius d'IB3 i també un servei de qualitat". La pròrroga d'un any en la concessió provocaria que la internalització dels informatius, en cas de produir-se, no es pogués portar a terme fins al febre de 2017.

El comitè d'empresa de CBM també ha replicat les manifestacions fetes per Codony al Parlament, quan ha retret al portaveu de Podem, Alberto Jarabo, que només s'hagués reunit amb alguns treballadors i no amb tots, com havia fet ell, segons ha dit. Ha explicat que els treballadors de la cadena "fan feina a gust", però cada dia surt una informació diferent sobre IB3 dels membres del Pacte, "i és normal que estiguin preocupats". El comitè d'empresa de CBM ha dit que Pep Codony no s'ha reunit mai amb ells, malgrat que tenen cita demanada. I han posat en dubte que el director general d'IB3 sàpiga com estan els treballadors d'aquesta empresa.