Iberia pacta un ERO voluntari per a 1.427 treballadors

La companyia ha subratllat que l'acord ha estat possible gràcies al consens assolit amb els representants sindicals amb l'objectiu de "continuar amb la reestructuració de la companyia"

Iberia ha arribat avui a un acord amb els sindicats per aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de caràcter voluntari que afectarà un màxim de 1.427 treballadors dels col·lectius de terra i pilots, segons ha informat avui l'aerolínia en un comunicat.

El nombre d'afectats per l'ERO s'ha reduït un 9,7% des dels 1.581 plantejats inicialment i, en qualsevol cas, se sumen als 3.141 afectats per l'expedient actualment en vigor.

L'expedient, que no afectarà el col·lectiu de tripulants de cabina, tindrà validesa fins al 31 desembre de 2017 "i inclou les fórmules de prejubilacions, baixes incentivades, reduccions de jornada i recol·locacions diferides".

Iberia ha assenyalat que la possibilitat de plantejar aquest nou ERO ja havia estat discutida amb els sindicats durant les negociacions dels convenis tancats amb els diferents col·lectius al març i abril d'aquest any.

Així mateix, la companyia ha subratllat que l'acord ha estat possible gràcies al consens assolit amb els representants sindicals amb l'objectiu de "continuar amb la reestructuració de la companyia perquè sigui eficient i competitiva i que pugui créixer en un futur de manera rendible i sostenible".

El president executiu d'Iberia, Luis Gallego, ha assegurat recentment que, excepte en els negocis de manteniment i handling, el nombre d'empleats per avió continua sent més elevat que el dels seus competidors, de manera que cal continuar treballant.

Tenint en compte la repercussió del pla en la productivitat, els sindicats reconeixien al març, quan es van segellar els acords amb els tres col·lectius de la companyia, que podia haver-hi un excedent de plantilla, que s'abordaria de manera voluntària i que incloïa jubilacions i recol·locacions diferides.

"Si el mercat s'estimula i això comença a tirar, no cal llevar plantilla, sinó contractar, però jo crec que encara estam enfora d'això", de manera que la companyia necessita un nou instrument per quan s'esgoti el 2015 l'ERO actualment en vigor, va apuntar Gallego fa unes setmanes.

El + vist

El + comentat