El Consell demana al Govern que derogui la llei que permet la importació de residus

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, anuncia que es reunirà amb Tirme per arribar a un consens que "afecti tan poc com sigui els ciutadans"

La consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, ha demanat avui al Govern que derogui la Llei 13/2012 que permet la importació de residus de fora de la comunitat autònoma.

Espeja ha explicat en roda de premsa l'acord adoptat per la Comissió Informativa General i de Comptes que sol·licita que s'adopti un projecte de llei que derogui la Llei 13/2012 que dóna la possibilitat d'importar residus de la Unió Europea per incinerar a Mallorca. "Teníem molt clar que com a pacte de govern volíem deixar de ser el femer d'Europa, per això ens estam assegurant que no entrin més residus, ni ara ni mai", ha assenyalat la consellera.

Espeja ha destacat que té previst convocar una reunió amb els portaveus dels grups de govern per oferir més informació i fer "un exercici de transparència". La consellera ha indicat que pretenen reunir-se amb Tirme i amb les altres organitzacions implicades per arribar a un consens que "afecti tan poc com sigui possible els ciutadans".

El + vist

El + comentat