"Mallorca deixa de ser l'abocador d'Europa"

Avui ha arribat al port d'Alcúdia el darrer vaixell amb fems procedent de l'estranger

El Consell de Mallorca ha informat que avui ha finalitzat la importació de fems per a la incineració a Son Reus amb l'arribada d'un últim vaixell des d'Irlanda, i ha recalcat que la paralització d'aquests transports evitarà l'entrada de 120.000 tones de residus a l'illa.

Aquesta matinada ha arribat al port industrial d'Alcúdia el darrer vaixell amb fems, amb les últimes 3.000 tones procedents d'Irlanda, ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat. La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, considera que avui és "un dia de celebració", ja que es compleix un dels punts de l'acord de governabilitat de la institució i una de les principals demandes dels ciutadans a la institució. "Avui Mallorca deixa de ser l'abocador d'Europa", ha assegurat.

En el ple extraordinari del 12 de novembre passat, el Consell de Mallorca va aprovar la paralització definitiva de la importació de residus per ser incinerats a la planta de Son Reus, una decisió que, segons la consellera, "no implica haver de pagar cap tipus d'indemnització". En total, el Consell de Mallorca ha evitat la importació de 120.000 tones d'escombraries: 20.000 tones que estava previst que entrassin enguany i 100.000 tones que podrien haver començat a arribar el 2016.

El + vist

El + comentat