TRIBUNALS

Imputen el batle de Vilafranca quan ja ha estat presentat com a candidat per Bauzá

La imputació és per una suposada prevaricació administrativa i podria fer que no repetís com a cap de cartell del PP si el president manté el seu criteri ètic

La titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Manacor ha imputat per un suposat delicte de prevaricació administrativa el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, que divendres passat fou presentat com a candidat del PP al municipi pel president José Ramón Bauzá. La imputació deixa enlaire la seva candidatura i podria obligar els populars a canviar de cap de cartell si Bauzá manté el seu criteri de no dur imputats a les candidatures.

La imputació del batle es produeix a petició del Ministeri Fiscal arran de la denúncia presentada per un extreballador de l'Ajuntament i estaria relacionada amb suposades contractacions irregulars de personal municipal. El treballador fou acomiadat de l'Ajuntament l'any 2011 i va dur el seu cas als tribunals, que declararen nul el seu acomiadament. Segons el denunciant, se'l va acomiadar al·legant motius econòmics quan, en el mateix moment, s'estava incrementant la partida de personal i es feien noves contractacions en un context en què el govern de l'Estat les havia limitat.

Arran d'això s'haurien obert diligències prèvies per determinar si s'han fet contractacions irregulars de personal, que podrien tenir informes en contra del secretari municipal. Per aclarir la situació, la jutge María Mercedes Doménech ha citat a declarar com a imputat el batle de Vilafranca el proper 10 de febrer. El batle ha confirmat la seva imputació, tot i que ha assegurat no saber-ne els motius.

La providència de la jutge està datada del 22 d'octubre, dos dies abans que Bauzá acudís a Vilafranca a presentar-lo com a candidat. El president presentà Rosselló com a candidat a batle del PP divendres passat acompanyat pel vicepresident Antonio Gómez i tres consellers més, a banda d'altres dirigents i representants del PP. Ara, però, la imputació podria provocar que el PP fes enrere la decisió, perquè Bauzá la setmana passada encara va tornar a defensar públicament el seu criteri de no dur imputats a les candidatures.

El + vist

El + comentat