EDUCACIÓ
Portada 21/10/2015

Acord per fer un pla d'escolarització que acabi amb la segregació als centres d'Inca

Escoles, Ajuntament i Conselleria faran feina perquè comenci el curs que ve

M. Bonnín
2 min
La conselleria s'ha reunit amb els directors de les escoles públiques i concertades. / ARA BALEARS

IncaTots els centres educatius d'Inca apostaran per establir un procés d'escolarització equitatiu al municipi, que hauria d'acabar progressivament amb l'existència de centres 'gueto' i igualar les ràtios d'alumnat nouvingut amb necessitats educatives especials.

Una reunió entre la Conselleria i els directors dels centres de Primària inquers ha fet avui la primera passa perquè el nou pla d'escolarització pugui començar amb vista al curs que ve. El conseller Martí March s'ha compromès a aportar els recursos necessaris per posar-lo en marxa. També s'ha establert un pla de feina. Primer, s'elaborarà un document base. "És un tema molt complex i hem de saber les peculiaritats dels centres i dels seus recursos", ha indicat el conseller. La propera trobada de feina es durà a terme d'aquí a quinze dies.

La regidora d'Educació del municipi, Alice Weber, ha qualificat l'acte d'avui d'històric perquè era la primera vegada que una Conselleria d'Educació es reunia amb tots els directors de centres. La capital del Raiguer disposa de tres centres públics i sis de concertats.

El primer curs de Manacor

El Govern també ha valorat els inicis del nou pla d'escolarització a Manacor. Malgrat que l'ha qualificat d'"èxit", també ha admès que la mesura va crear cert recel al principi. "Ara la situació es va normalitzant i els pares han matriculat els seus alumnes en un 90 per cent", ha dit el director general de Planificació, Antoni Morante, referint-se a les matriculacions a l'escoleta de Sa Torre.

De fet, el cas de la capital de Llevant s'assembla al d'Inca perquè també té centres amb ràtios especialment altes d'alumnat immigrant. A la capital del Raiguer el cas més destacat és el del CEIP Llevant, que va començar el curs passat sense cap alumne que tingués el català com a llengua materna.

El primer pla d'escolarització equitativa a les Illes es va posar en marxa a sa Pobla fa dos cursos.

stats