Més persones demanen ajut per entrar al mercat de treball a Inca

L'ajuntament renova el contracte amb Probens, que el 2014 va atendre 391 usuaris nous

L'entitat Probens, que orienta les persones amb dificultats de trobar feina, va atendre 391 persones noves durant el 2014, un 24 per cent més que l'any passat. En total, hi passaren 566 usuaris, dels quals 70 han trobat un lloc de feina.

Ajuntament i entitat han renovat avui matí el seu conveni de col·laboració que permet mantenir el servei d'inserció sociolaboral. L'acord estableix que l'entitat du a terme accions d'orientació laboral, adreçades sobretot a nouvinguts amb permís de residència i/o de feina en un espai cedit pel consistori. Els usuaris poden ser derivats de Serveis Socials, d'altres entitats o de l'àrea de formació i ocupació de l'ajuntament, tot i que també hi poden acudir residents al municipi per iniciativa pròpia.

Perfil dels usuaris

El perfil dels usuaris durant l'any 2014 és paritari, ja que el 51 % han estat homes i el 49 % dones; 335 d'ells eren inquers i la resta de municipis del voltant. El 43 % són persones majors de 45 anys en situació d'atur.

Probens ofereix serveis com la millora de coneixements o les habilitats bàsiques per trobar feina, com per exemple la correcta elaboració d'un currículum o coneixements bàsics d'internet