Concentració contra l'homofòbia a Inca

El col·lectiu LGTBI mostra el suport a Kevin Coll i recorda que la seva agressió no és un fet aïllat

Inca ha viscut avui horabaixa una concentració contra l'homofòbia i de suport a Kevin Coll, víctima d'un atac violent la matinada del dissabte a la capital del Raiguer. Més d'un centenar de persones s'han congregat davant l'Ajuntament, convocades per l'associació LGTBI de Balears, Ben Amics.

Jan Gómez, president de l'associació, ha recordat que les Illes Balears són la tercera comunitat autònoma amb més delictes d'odi i que la principal causa n'és l'orientació sexual o la identitat de gènere. "No són casos aïllats", ha sentenciat durant la lectura del manifest. Gómez també ha fet palesa la seva preocupació per la inseguretat de les persones agredides per motiu de la seva orientació sexual o identitat de gènere. Aquesta, a més, s'agreuja en els casos en què no hi ha denúncia i l'agressió queda impune.

Una pallissa

Kevin Coll va ser apallissat per dos individus dissabte de matinada en un carrer del centre d'Inca, mentre tornava a ca seva. Aquest cas és una "advertència", una "amenaça a tot el col·lectiu", que sembra el discurs de la por, ha recordat Gómez. El president de Ben Amics també ha agraït i destacat el suport de la comunitat musulmana a l'agredit. Es tracta d'un fet destacable per les suspicàcies que ha provocat la circumstància que els agressors siguin de nacionalitat marroquina, tal com s'ha subratllat en alguns mitjans.

Suport institucional

Diversos representants institucionals han estat presents en la concentració. A més d'alguns regidors de l'equip de govern del Consistori inquer, hi eren presents el proper president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i els regidors palmesans Antoni Noguera i Aligi Molina, entre d'altres.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha rebut avui al matí una representació de Ben Amics. L'Ajuntament ha penjat una bandera de l'arc de sant Martí a la façana de l'edifici consistorial per mostrar el seu rebuig a l'agressió.