LLEI DE FUNCIÓ PÚBLICA
Part Forana 09/12/2015

Inca recorrerà davant Madrid perquè el català sigui requisit per a la plaça de tresorer

L'Ajuntament modificà el catàleg de llocs de feina el 2012 perquè fos obligatori per a tots els funcionaris

M. Bonnín
2 min
PLE MUNICIPAL  Tot i que la mesa de contractació es reuní ahir i l'equip de govern ho hauria pogut comunicar a l'oposició en el ple posterior, no ho va fer.

IncaL'Ajuntament d'Inca reclamarà a l'Estat que inclogui el coneixement del català com a requisit per cobrir la plaça de tresorer. El Consistori ha acordat avui presentar un recurs de reposisció a l'acord publicat al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) el 18 de novembre, en què s'anunciaven les places per a funcionaris de l'administració local de caràcter estatal (secretari, interventor i tresorer), i no es demanava el requisit de conèixer la llengua pròpia ni per a aquesta plaça ni per a la majoria de les de les Illes que hi sortien publicades.

Cal tenir en compte que la Relació de Llocs de Feina de l'Ajuntament d'Inca estableix que aquests funcionaris han de demostrar el nivell C1 de català. Així es va aprovar en un ple el 28 de setembre de 2012, mesos després de l'aprovació de la Llei de funció pública aprovada pel Govern Bauzá i que va relegar el català a mèrit per treballar a l'administració. En aquell moment, però, la plaça de tresorer no era d'àmbit estatal per a l'Ajuntmaent inquer.

El regidor de Transparència, Biel Frontera, ha atribuït a aquesta circumstància l'"errada" del Ministeri d'Hisenda, que ara dóna aquesta categoria als tresorers dels municipis de més de 20.000 habitants.

Quins ajuntaments són?

Segons l'anunci del Ministeri, 12 ajuntaments de les Illes, a més dels consells de Menorca i de Formentera, podran tenir un secretari que no sàpiga català: Ciutadella, Eivissa, Maó, Marratxí, Santa Eulària des Riu, Bunyola, es Castell, sa Pobla, Sóller, Ariany, Estellencs i Sant Joan de Labritja.

19 consistoris podran comptar amb un interventor que tampoc no conegui la llengua pròpia. Són Ciutadella, Eivissa, Manacor, Maó, Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària des Riu, Alaior, Binissalem, Bunyola, Capdepera, es Castell, Ferreries, Lloseta, es Mercadal, Muro, sa Pobla, Sant Lluís, Santa Maria del Camí i Sóller, a més del Consell de Formentera.

Finalment, nou ajuntaments i els consells de Menorca i Formentera podran tenir un tresorer que no sàpiga català: Ciutadella, Inca, Manacor, Maó, Marratxí, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària des Riu i Santanyí.

El cas de Manacor

Malgrat que l'anunci del BOE considera que els propers tresorer i interventor de Manacor no han de complir cap requisit de saber català, l'Ajuntament va aprovar el 20 de novembre passat exigir el nivell B2 a aquests funcionaris, perquè així ho havien sol·licitat alguns treballadors de l'Ajuntament.

stats