TREN

SFM es compromet a obrir el baixador de Crist Rei que Company va prometre per al passat juny

L'ajuntament d'Inca estudia fórmules per gestionar l'aparcament de l'estació

El nou gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà, s'ha compromès avui a reobrir el baixador de Crist Rei, l'accés al tren des d'aquesta barriada d'Inca que la via separa de la resta de la ciutat, abans del dia del Dijous Bo (19 de novembre). Aquesta és una reivindicació constant dels veïns des que l'Executiu Bauzá el tancà l'any 2011. Després de tot un mandat amb peticions i sense concrecions, l'anterior conseller de territori, Biel Company,  va anunciar que s'obriria el mes de juny, però el Govern no va fer cap passa al respecte.

SFM hi haurà d'instal·lar torns amb connexió digital, un accés per a minusvàlids, una part protegida de les inclemències meteorològiques i un tancament al vespre que eviti actes vandàlics, segons ha informat.

El 'mort' de l'aparcament

Per altra banda, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha anunciat que s'està treballant per trobar una manera de gestionar l'aparcament de la plaça Antoni Mateu –al costat de l'estació– sense que sigui deficitària. "Estudiarem models alternatius", com podria ser la gestió per part d'entitats socials o treure'l a licitació conjuntament amb l'aparcament de la plaça Mallorca, un altre punt conflictiu de la ciutat.

L'ajuntament d'Inca va recuperar la gestió de l'aparcament de la plaça Antoni Mateu el mes de març passat, quan el PP aprovà en solitari un nou conveni amb SFM. Amb aquest acord, l'empresa pública retornava a mans municipals una infraestructura de propietat municipal deficitària que estava tancada des de feia tres anys. L'empresa ferroviària en tenia encomanada la gestió des de l'any 2004, quan se signà el primer conveni entre el consistori i SFM, que comprometia aquest darrer a ocupar-se del pàrquing durant 35 anys. Després de tancar-lo, l'ajuntament no li exigí responsabilitats, malgrat les queixes de l'oposició.

Per altra banda, també s'ha tractat la situació de l'antic magatzem ferroviari, situat devora l'estació. L'ajuntament ha demanat al Govern la gestió conjunta de l'espai, per oferir-hi serveis a la ciutadania. El magatzem es va obrir al públic l'any 2010 perquè servís de punt d'informació turística i sobre el consorci de transports –s'hi venien els bitllets d'autocar–. L'edifici també va ser tancat per l'anterior govern i actualment està apuntalat per deficiències al sostre. La reparació costaria uns 70.000 euros, segons un pressupost elaborat per l'empresa ferroviària.

Finalment, SFM acabarà les obres del primer pis de l'estació, on es condicionaran dos espais que podran ser utilitzats pel consistori o llogats.

 

 

 

El + vist

El + comentat