Balears 05/07/2013

La producció industrial va augmentar al maig un 7,3% a Balears

Tot i això, la mitjana de la primera part d'enguany es manté un 3,1% per sota de la de l'any passat

Efe
2 min

Palma/MadridLa producció industrial a les Illes Balears va augmentar el maig un 7,3% respecte de l'any anterior. Aquest increment interanual és el tercer més important de l'Estat, just per darrere de les Illes Canàries -16,5%- i Extremadura -10,2%-, segons les xifres de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tot i això, la xifra no ha servit per remuntar la situació: la mitjana anual d'aquesta primera part del 2013 es manté un 3,1% per sota de la mitjana de producció industrial de l'any passat.

En el conjunt de l'Estat, la taxa interanual de producció industrial va baixar al maig l'1,3%, va continuar davallant, encara que l'abril havia augmentat, amb el creixement més gran des de l'abril de 2008. La taxa havia caigut contínuament des del setembre de 2011, amb l'excepció d'un mínim augment del 0,9% l'octubre de 2012.

Els sectors que més han influït en la davallada són els béns intermedis, amb una caiguda del 3,6%, principalment pel descens en la fabricació de productes químics i d'elements de formigó, ciment i guix, com també els béns de consum durador, amb una baixada del 14,4%, sobretot en la producció de mobles. Per contra, l'únic sector que va créixer va ser el de béns d'equip, amb un augment del 3% motivat fonamentalment per la pujada en la fabricació de vehicles de motor.

Segons l'INE, respecte de l'abril, la producció a escala estatal va créixer un 4% i d'ençà que ha començat l'any l'Índex de Producció Industrial (IPI) registra un descens del 3,5% respecte del mateix període de l'any anterior. Per branques d'activitat, els descensos interanuals més pronunciats es van produir en l'extracció d'antracita, hulla i lignit i en la indústria del tabac, amb descensos del 57,5% i el 21,5%, respectivament.

stats